АУБГ бе домакин на Академията по социално предприемачество, която събра лектори от три континента

29 Септември 2016 | 16:51
0 коментара
Общество
АУБГ бе домакин на Академията по социално предприемачество, която събра лектори от три континента

 

АУБГ бе домакин на Академията по социално предприемачество, която събра лектори от три континента. Събитието се проведе на 28 септември на кампуса на университета в партньорство с Български институт за правни инициативи и бе спонсорирано от Американското посолство в София

На 28 септември (сряда) в Студентски Център „Америка за България“ на Американския университет в България (АУБГ) се проведе Академия по социално предприемачество. По време на събитието четирима лектори от Чили, Мароко, Южна Африка и Зимбабве споделиха своето практическо знание и глобалния си опит със студентите на АУБГ.

 

Лекторите запознаха студентите със социалното предприемачество като способ за позитивна обществена промяна и разказаха истории от личния си професионален път.

 

Нвабиса Майема от Южна Африка основава Nnfinity, компания, която подкрепя жени предприемачи в Африка. Ченжераи Катанга от Зимбабве е основател на School Sports Network ZW, стартъп, който свързва африкански студенти със университети в Щатите, които предлагат стипендии на млади атлети. Камила Урсула Ривас от Чили работи в Socialab, бизнес инкубатор, който предоставя бизнес и маркетинг модели на тренировъчни лагери. Исмаил Лахсини от Мароко е създател на Financiny Inc, начинание, което подкрепя малки фирми в търсенето на финансиране.

 

В края на събитието четиримата предприемачи проведоха работилници, които позволиха на студентите да се запознаят с начините за създаване на бизнес в развиващи се пазари.

 

Академията по социално предприемачество ще бъде включена в учебната програма на АУБГ. Университетът ще идентифицира четири студентски отбори сред своите предприемачески класове и всеки един от тях ще представи индивидуален проект. След това екипите ще имат възможност да работят по реализирането на тези проекти с помощта на треньори. 

АУБГ бе домакин на Академията по социално предприемачество, която събра лектори от три континента

Добавете Вашия коментар

TOP