АУБ връчи дипломите на студентите от випуск 2022

22 Май 2022 | 14:04
0 коментара
Култура
АУБ връчи дипломите на студентите от випуск 2022

Връчиха дипломите на 218 въпитаници в Американския университет.

72 процента от завършилите са от Благоевградско и други райони на страната. Останалите от випуска са албанци, украинци, монголци, руснаци, гърци, американци и младежи от Италия.

Най-много са с дипломираните в специалност „Бизнес администрация“, следват тези от „Журналистика и масови комуникации“, „Политически науки и международни отношения“ и „Компютърни науки“. Абсолвентите имат две дипломи – американска и българска. Значителен процент от тях (63%) завършват с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност благодарение на системата liberal arts.

На церемонията в кампуса на АУБ своите дипломи получиха 23 магистри, завършили престижната магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането е Христо Грозев, представител на първия випуск на АУБ през 15 година и основател на университетското радио АУРА. Той е изпълнителен директор и председател на борда на разследващото издание Bellingcat. Филми с разследвания, в чието създаване е участвал Грозев, са отличавани с Европейската награда за разследваща журналистика, две награди „Еми“ за разследваща журналистика и награда на публиката на филмовия фестивал „Сънданс“.

„В годината, в която отбелязваме нашата 30-та годишнина, беше съвсем естествено да поканим Христо – възпитаник на първия випуск на АУБ – да поздрави випуск ’22 на университета“, посочи д-р Дейвид Еванс, президент на висшето училище. 

Добавете Вашия коментар

TOP