АУБ и Община Благоевград организират Американски музикален фестивал

29 Август 2022 | 17:09
0 коментара
Култура
АУБ и Община Благоевград организират Американски музикален фестивал

Два фестивални дни предстоят на 9 и 10 септември в Благоевград. Те ще се проведат в парк „Македония“ в областния център, а програмата е изпълнена с много и различни забавления. Организатори на събитието са Американски университет у нас и Община Благоевград.  Входът е свободен!

 

Началото ще бъде поставено в 19.00 ч. на 9 септември като вратите на парк „Македония“ ще бъдат отворени час по-рано. В първия фестивален ден на сцената ще излязат неподражаемите „Ол‘ старс бенд“, начело с легендарната джаз, блус и госпъл изпълнителка  Джанис Харингтън, талантливият български музикант от световна величина Венцислав Благоев, както и световно известните и утвърдени артисти Невилиян Гемижев, Вернер Гюртлер, Дилън Вон, проф. Владимир Радулов, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров.

Преди тях публиката ще бъде подгрята от талантите от Музикална академия „Престо“, на сцената ще се качат и обичаните музиканти от Биг Бенд – Благоевград.

Вторият фестивален ден на 10 септември стартира в 11.00 часа със специална изложба в РИМ-Благоевград. Вратите на парк „Македония“ ще отворят в 12 часа на обяд с безплатни занимания за деца, сред които шах, работилнички за изработка на сувенири, безплатен батут, литературни кътове и др. През целия ден на разположение на жителите и гостите на града ще има handmade базар, с различни и интересни изделия. Предвидени са щандове, на които ще се предлагат храни и напитки. От 16 часа на сцената в парк „Македония“ ще се качат и студенти на Американския университет, които ще представят своя артистична програма. От 17 часа на баскетболното игрище в кампуса на АУБ ще се проведе приятелски баскетболен мач между „Евробаскет“ и отбора по баскетбол на АУБ. В същия час в парк „Македония“ ще се проведе бейзболна демонстрация с градския детски отбор на БК „Бизоните“.  В 18.00 часа ще бъде открито кулинарно шоу, в рамките на което ще се приготвят кулинарни изкушения за малки и големи. Час по-късно ще започнат занимания по латино танци на открито.

 

Голямата изненада във втората фестивална вечер е дискотека под звездите, по време на която ще звучат класически танцувални хитове от 80-те и 90-те години на XX век. За публиката са подготвени и няколко DJ сета, а началният час на събитието е 20.30 часа.

 

По време на двата фестивални дни ще бъдат подсигурени разнообразни забавления за най-малките. В рамките на парка за тях ще има батут, бисквитки с късмети, безалкохолен пунш и лакомства, приготвени от Макдоналдс, а всичко това ще бъде безплатно за децата!

Ще бъдат подредени шатри, на които ще бъдат изложени ръчно изработени неща, Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград ще предлага безплатни абонаментни карти, библиотеката на Американския университет ще позиционира и свой щанд, в който ще се представя литература, която АУБ препоръчва. Децата от Център за личностно и творческо развитие на Благоевград пък ще демонстрират как се изработват капани за сънища. Ще бъде проведен и конкурс за рисунка, а за победителите са подготвени награди. Със свой щанд се включват и студентите от АУБ, които ще представят своите любими кулинарни изкушения.

 

Фестивалът за всички поколения е първото подобно съвместно събитие на Община Благоевград и Американския университет у нас. То се организира и с подкрепата на Американското посолство в София.

 

Официални партньори на събитието са Макдоналдс България, които работят с Община Благоевград и АУБ за първи път! 

Добавете Вашия коментар

TOP