АУБ и италианско училище обучават ръководни кадри

15 Октомври 2017 | 18:48
0 коментара
Култура

Първи випуск от 20 избраници започна обучението си в съвместната магистърска програма за ръководни кадри на АУБ и „SDA Bocconi”.

В София беше даден старт на съвместната магистърска програма на двете водещи образователни институции

С официално откриване в посолството на Италия започна учебната година. Избраниците ще изучават финанси, банково дело и управление на недвижими имоти в продължение на 16 месеца в София. Всички те са изявени професионалисти и заемат водещи постове в компаниите си.

България е първата страна в Източна Европа, в която „SDA Bocconi” открива своя програма. Инициативата на италианското топ училище у нас привлече професионалисти от различни сектори с добре структурираната си и адаптирана към пазарите в региона подборка от курсове, преподавани на английски език. Това е истински шанс за компаниите в региона да подготвят свои кадри на световно ниво.

На откриването на програмата посланикът Стефано Балди поздрави участниците в програмата и сподели: „За мен е наистина огромно удоволствие, че това ново приключение започва тук, защото смятам, че това е не само голяма възможност за всеки един от вас, но също така е голяма възможност за България и за региона“.

„Тази програма е от помощ за България, за АУБ, за вас - студентите, които започвате обучението си. Ние се надяваме, че знанията и уменията, които ще придобиете и ще приложите на практика, ще помогнат на България и на региона“, каза президентът на АУБ - д-р Стивън Съливан.

Добавете Вашия коментар

TOP