Атракция! Еквадорско кафе на колела в Сандански

21 Юни 2021 | 10:14
1 коментара
Любопитно

Млада двойка ентусиасти в Сандански използва стара съветска уазка, за да прави кафе на открито. Идеята взаимствали от Чили, докато обикаляли Южна Америка на стоп.

Евгения и Фелисиан се запознали в Австрия през 2012 година, където участвали в програма „Еразъм“ на Европейския съюз. Влюбили се и започнали да обикалят света заедно. В Чили започнали да работят в малко ресторантче, което било в автобус. От там дошла и идеята за кафене на колела, предава БНТ.

Фелис избра да е уазка, защото каза, че в България е традиционно да има руски коли, а уазката е, как да кажа, емблематична кола за региона, обяснява Eвгения Евтимова, създател на идеята за кафенето на колела.

Кафето, което предлагат внасят директно от Еквадор. На ароматната напитка се натъкнали, докато обикаляли латиноамериканската страна. Там се запознали и с хора, които отглеждат кафе в собствени ферми.

Машината, на която правят кафето, намерили от Испания. Тя е на 43 години и работи изцяло механично.

А старата уазка, Фелис обзавел със собствените си ръце, като реставрирал стари дървени материали.

Използваме само стари материали. Значи дървото тук е от стари бъчви. Вътре са старите шкафове от бабата на Жени, обяснява Фелисиан.

Успешната идея на младата двойка набира популярност в цялата страна. Да опитат от кафето в парка в Сандански идват хора от София, Варна и Стара Загора.

А мечтата на Евгения и Фелисиан е да пътуват по всички градове в страната и да предлагат на хората от еквадорското си кафе на колела.

Добавени коментари

GosT публикува:
21 Юни 2021 | 10:31
Рекламата я направихте убоо, нУ оти не кажаЙте и цената на кафеЕто???

Добавете Вашия коментар

TOP