Атанас Василев от РЗС - Сандански: Тотевизъм значи упадък, модел на схеми, далавери и безобразни кражби

19 Септември 2015 | 09:21
0 коментара
Общество
Атанас Василев от РЗС - Сандански: Тотевизъм значи упадък, модел на схеми, далавери и безобразни кражби

С тези редове се обръщам към моите съграждани, за да изразя публично възмущението си от крадливия тотевски феодален модел, който съсипа Сандански.

Модел на схеми, далавери и безобразни кражби. Модел на страх, шуробаджанащина и най-откровена левунска простащина. Срам ме е, че моят роден град 12 години се представлява от един алчен и самозабравил се стар измамник. Може би ви звучи твърде остро и твърде грубо, но за да се опишат дълбоките проблеми, породени от престъпното досегашно управление, се налага да използвам език, преминаващ отвъд границата на добрия тон.

 "В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна", казва големият американски писател и носител на Нобелова награда за литература Джон Стайнбек, автор на великия роман "За мишките и хората".  И тази същата истина е причината да изоставя учтивите, витиевати фрази и да дам израз на отвращението си от порочната 12-годишна система на управление  на общината ни, станала печално известна като "тотевизъм" .  

Кметът бил известен... с безспорния си авторитет и признанието на гражданите на гр. Сандански и общината за плодотворното му кметуване вече три мандата, пише в брой 215 на в-к "Струма" от 17.09.2015 г.

Да, известен е левунският Дон Корлеоне, но с какво? Със схеми, интриги, плюскане и локане на алкохол в особено големи дози. Известен е още с мафиотските си заплахи и изнудване, придружени от дебелашки цинизми.

Аз не искам такъв човек да управлява града ни, не искам очевадната му некомпетентност и нищожният му капацитет да продължават да са основната причина общината да пропуска уникалните възможности за развитие и просперитет. Не искам тоталната простащина на общинското управление да продължава да отблъсква потенциалните инвеститори и това да води до безработица и икономическа емиграция на младите.  Защо Сандански да не е модерен град, защо да не е чист, подреден и красив, уютен и спретнат, сигурен и спокоен.

Левунският феодал, оял се с власт 12 години в Сандански, има наглостта да ни пита кои са достойните в нашия град и нашите села.

Достойните са всички тези, които искат промяна. Тези, които са загрижени за възрастните хора по селата, лишени от медицински грижи заради затварянето на здравни пунктове и аптеки, в резултат на некадърното ти управление. Тези, които с болка в сърцата виждат разрухата в училищата, "дървените ваканции" през зимата заради липса на отопление и липсата на достатъчно спортни площадки за децата им.

Достойни са тези, които не се страхуват да застанат срещу теб и обкръжението ти и да ти кажат, че в нормалните общества нито назначенията, нито изборът на инвеститор са еднолични решения на кмета. Че е престъпно 12 години под твое управление да виждат как европроектите и общинските поръчки се "дават"  на едни и същи фирми - "Аделина стил", "Бетон" и още няколко фирми на твои приятели по чашка и джоб.

Достойни са и всички онези, които не са съгласни да бъдат управлявани от самозабравил се деребей, изживяващ се като феодал, от когото зависи съдбата на всеки един от жителите на общината и който се грижи за интересите и добрите печалби единствено на обкръжението си от верни придворни блюдолизци, за сметка на хората, превиващи гръб по лозята, градините и оранжериите.

Това, другарю феодал, са достойните хора в общината. И точно тези достойни хора ще ти покажат на изборите, че няма да ти простят за всичките тези престъпления. Ще ти поискат сметка за  мафиотските ти схеми - от кражбата на бащините им земи, през източването на общинския бюджет, до откраднатите им мечти и надежди за живот в един модерен европейски град, какъвто Сандански заслужава да бъде.

А ако ни питаш кои са недостойните - огледай се около себе си следващия път, като си на поредната софра. А като приключиш с поредната чиния - погледни и в нея. Там, в отражението, ще видиш най-недостойния.

За съжаление ценностната ми система не позволява да слизам на нивото на Дона, но имам граждански дълг, като потомък на стар демократичен светиврачки род, да премахнем това левунско петно от бъдещето на нашия град.

АТАНАС ВАСИЛЕВ

Добавете Вашия коментар

TOP