Атанас Камбитов зарадва стотици хлапета! Деца твориха и се забавляваха на площад Македония

23 Октомври 2023 | 08:49
0 коментара
Общество
Благоевград
Атанас Камбитов зарадва стотици хлапета! Деца твориха и се забавляваха на площад Македония

Пъстра палитра от детски усмивки, сръчни ръце, творческо вдъхновение и въображение оцвети в съботния ден площад „Македония“. По инициатива на независимия кандидат за кмет на община Благоевград Атанас Камбитов се проведе детски панаир. Да, това бе онзи панаир, превърнал се в традиция за града ни допреди 4 години. И атрактивното събитие, което зарадва стотици деца, напомни на всички за времето, когато почти нямаше ден без културно събитие и културата бе издигната на пиедестал. Заслугата за неповторимия празник бе и на Фондация „ИзиАрт“ и нейния председател Станка Желева.

Шест ателиета отвориха врати на площада, а панаирът се проведе под мотото „Културата е независимост“. Разбира се, че децата имаха главната роля в този празничен, топъл и  усмихнат за тях ден. Те се запознаха с различни изкуства и с много вълнение сътвориха прекрасни неща. 

В специален кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, хлапетата писаха с глаголица, друго ателие бе подредено с мозайки, имаше уроци за изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Сръчните детски ръце майсториха кукерски маски и цветя от салфетки, видяха отблизо и красотата на уникални народни носии.

Атанас Камбитов бе категоричен, че това е един прекрасен детски културен фестивал, който е провеждан по време на неговото управление. Той не скри радостта си, че има възможност да го подари отново на децата на Благоевград, защото това било едно от най-смислените неща, които правила Общината. И се надява да се продължи тази инициатива и занапред.

 

„Защото децата имат възможност да се докоснат до културата, да ги въведем в културата, да го направят по начин, който те харесват, да им е интересно, да може да ги приобщим, така че да го продължи този техен интерес във времето. Това е начинът да развиваме личности с широка култура, богати знания, това е наша отговорност. Ако това го направим, значи сме си свършили работата. Искам да благодаря на Станка Желева за всичко, което прави не само в България, но и извън България“, заяви Атанас Камбитов.

 

Станка Желева не скри вълнението си, че отново е в Благоевград със своя екип след 4 години прекъсване.

„През тези 4 години бях изключително тъжна, защото много родители на деца от Благоевград ни се обаждаха, но им се налагаше да посещават детския панаир в София. Ние работехме отлично с екипа на Атанас Камбитов в продължение на 5 години - детски панаир, коледни ателиета, детски ателиета на музикалния фестивал „Франкофоли“, музей на колела. Днес видяхме колко голяма е жаждата на децата към културата, към тези ателиета и това сме длъжни да развиваме във времето“, сподели Станка Желева.

 

Камбитов призова всички заедно и без провокации, обединени да работят така, че Благоевград да бъде по-приветлив, модерен и успешен. А той и екипът му във времето  са доказали, че могат да работим повече от успешно в тази посока.

„Така че, ако хората преценят, нека ни се доверят. Доказали сме се като знаещи и можещи“, каза още независимият кандидат за кмет.  

 

 


Атанас Камбитов зарадва стотици хлапета! Деца твориха и се забавляваха на площад  МакедонияАтанас Камбитов зарадва стотици хлапета! Деца твориха и се забавляваха на площад  МакедонияАтанас Камбитов зарадва стотици хлапета! Деца твориха и се забавляваха на площад  Македония
TOP