Атанас Камбитов: За седмица обезопасяваме улиците, а след това поетапна рехабилитация

10 Октомври 2023 | 17:26
0 коментара
Политика
Благоевград
Атанас Камбитов: За седмица обезопасяваме улиците, а след това поетапна рехабилитация

Благоевград се нуждае от неотложно обезопасяване на уличната мрежа. Нужна е пълна рехабилитация, обяви бившият кмет Атанас Камбитов, който е кандидат за пореден мандат. "За 7 дни изкърпваме улиците, а след това започва поетапна рехабилитация на настилка и тротоари. Изграждане на ново кръгово кръстовище на входа на град Благоевград, в района на ЮЗУ и разширение на булевард „Свети Димитър Солунски", до входа на квартал "Струмско". По този начин ще се осигури максимален комфорт и безопасност на пътуващите по една от главните артерии на града. Ще се намали времето за пътуване в пиковите часове на денонощието", публикува д-р Камбитов в социалните мрежи.

"Решаване на транспортния достъп до квартал „Грамада“, чрез осигуряване на преминаването на автомобили и пешеходци на различни нива, спрямо съществуващата железопътна линия и осъществяване на безконфликтна връзка с "Димитър Солунски“", обясни Камбитов и допълни, че предвижда благоустрояване и разширение на улица “Славянска“ - от ул. "Сан Стефано“, в района на поликлиниката, до ул. “Митрополит Борис“ при Регионална здравна инспекция. "По този начин се разрешава безпроблемния достъп на жителите и гостите на града от входа на Благоевград при ЮЗУ до ЦГЧ. Трябва да се благоустрои ул. “Зеленка“ в квартал "Грамада", а също уличната мрежа в цяло старо Струмско, "Предел“ и други.

Камбитов посочи още, че продължава работата по изграждането на улица “Промишлена”, довеждаща инфраструктура на Индустриалната зона и възстановяване на общински път плюс достъп от село Изгрев.

 

"Доказали сме, че сме най-добрите. Можем и знаем. Заедно ще направим Благоевград по-добро място за живеене", категоричен е Атанас Камбитов, който е с бюлетина 77.

TOP