Атанас Камбитов: Работя за решаване проблемите в Благоевград, няма да позволя груби манипулации от опонентите

25 Октомври 2023 | 10:38
0 коментара
Общество
Благоевград
Атанас Камбитов: Работя за решаване проблемите в Благоевград, няма да позволя груби манипулации от опонентите

Направиха едни социологии и някои са четвърти и решиха да удрят по другите. Страх лозе брани. Г-н Байкушев, така не се прави", призова бившият градоначалник Атанас Камбитов по повод некоректвата кампания на участниците в изборната надпревара за Благоевград и изопачаване на факти относно направеното през годините на управлението му.

"Водя конструктивна и позитивна кампания. Предлагам конкретни мерки, които да решат проблемите на града в рамките на четири години. Няма да позволя груби манипулации и внушения. Благоевград имаше кмет адвокат и има кандидат за кмет - адвокат. Единият, Методи Байкушев, изгуби делото за отпадъците и Общината плаща милиони, защото не се яви в съда. Другият, Илко Стоянов, изгуби във ВКС делото за басейна, пак за милиони, защото нито той, нито администрацията се яви в съда", заяви публично д-р Камбитов, който е независим кандидат за кмет.

"Двама кметове-неадвокати, спечелихме делото за басейна на две инстанции: Окръжен съд и Софийски апелативен съд. Решението беше категорично:
Общината не дължи сумите на изпълнителя. Извинявам се, че построих басейна! Извинявам се, че защитих интереса на Общината! Извинявам се, че вие и децата ни има къде да плувате! Извинявам се, че имаме шампиони по плуване! А, на кандидатите - Момчета, така не се прави", заяви Атанас Камбитов.

 

Той подчерта за "математиката": Ние осигурихме за басейна 2 500 000 лева от държавата, тоест басейнът струва 0 лева за благоевградчани. Не коментирам към дата днешна играта с цифри - съдебно решение, лихви и така нататък. Ако днес Общината трябваше да изгради този комплекс, с днешните цени на материали, труд и работни заплати, е минимум 10-12 милиона лева. Г-н Байкушев има кого да попита за справка. Това е разликата в мисленето: на тези, които правят и на тези, които се оправдават и критикуват. Ние можем да направим и още, и градския плаж, и спортни и детски площадки, и спортни зали. Бюлетината е 77, категоричен е Камбитов.

TOP