Атанас Атанасов: Ще върнем втория мандат, нямаме подкрепа

27 Март 2024 | 08:36
0 коментара
Политика
България
Атанас Атанасов: Ще върнем втория мандат, нямаме подкрепа

Ще върнем втория мандат, нямаме подкрепа за създаване на правителство. Всичко ще приключи днес в 15 ч, заяви в ефира на БНТ ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на ДБ.

 

"Отиваме на избори. Ако искате да проведем реформи, трябва да ни дадете власт", обърна се към гражданите Атанасов. И потвърди, че и след изборите вероятният им партньор е ГЕРБ.

 

Отговорността за това, че отиваме на предсрочни избори е изцяло на ГЕРБ, заяви той.

Атанас Атанасов каза още, че срещу него е направена разработка на службите. "Много мълчах, защото исках да има съвместно управление. Настоявах да има реформа в службите и знаете ли какво получих - разработка на военното разузнаване срещу мен", заяви той. 

 

"Лидерите на ПП - ДБ ще отидем при президента Радев с Николай Денков, но ще върнем празна папка, защото нямаме подкрепа за съставяне на правителство", бяха точните думи на Атанас Атанасов в предаването "Денят започва". Вчера президентът Румен Радев обяви, че ще връчи втория мандат на ПП-ДБ днес от 15 часа.

"Би било чудо да има някаква промяна, ГЕРБ категорично отказаха да съставим правителство. Всички видяха, че ние се борихме до последно да съставим правителство, защото видяхме, че близо 2/3 от гражданите не желаят служебно правителство", каза още Атанасов.

"Господин Борисов не присъстваше на преговорите. Колегите от ГЕРБ основно ги интересуваше персоналният състав на правителството, а ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението", обясни лидерът на ДСБ.

 

Настоявахме да се промени механизмът на работа на службите, посочи Атанас Атанасов и повтори старата си идея за обединение на военното и цивилното разузнаване.

 

80% от българските граждани не искат избори, каза още той.

 

"Смятате ли, че някои от ръководителите ще се опита да започне на своя глава такова нещо. Разбира се, че има политическа намеса, въпросът е от кой?", коментира разработката срещу него ген. Атанасов.

 

"Искам да призова гражданите, ако искате да има реформи в България, да станем членове на Шенген и еврозоната - трябва да ни дадете власт, да станем първа политическа сила", призова лидерът на ДСБ.

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP