Атанас Атанасов пусна жълтинка: Заподозря шефа на СДВР в отношения с кръга „Монтерей”

26 Юни 2015 | 10:03
0 коментара
Общество
Атанас Атанасов пусна жълтинка: Заподозря шефа на СДВР в отношения с кръга  Монтерей”

МВР е успяло да овладее ситуацията в „Орландовци”, но трябва да се работи системно за преодоляване на проблема. Това посочи депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов, който е председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред пред bTV. Следващата седмица ще бъде поискано изслушване на вътрешния министър Румяна Бъчварова по темата.

На изслушването ще бъде попитан и главният секретар на МВР как ще се разполагат полицейските сили в София.

Атанасов каза още, пез да се позове на конкретен източник, че директорът на СДВР Младен Маринов е чест посетител в хотел „Амстердам”, за който се знае, че е „новото място, където всеки вторник се събира кръгът „Монтерей”. "Може би не му остава време да си гледа работата", предположи той. Хотелът се намирал в района на Първо РУП, близо до външно министерство. „Какво прави той там?”, попита депутатът и посочи, че вероятно е по-добре Маринов да се заеме по-сериозно със задълженията си, вместо да ходи там. „Това малко жълтее, нека да говорим сериозно”, добави Атанасов. Според него, СДВР има много сериозни отговорности за овладяването на процесите, довели до събитията като тези в „Орландовци” и Гърмен.

Депутатът каза още, че единственият политик, пристигнал в „Орландовци” по време на размириците, бил Камен Костадинов от ДПС. Хората вероятно биха си помислили, че е отишъл, за да успокои напрежението, но, по думите на Атанасов, Костадинов познава много добре футболните агитки и техните тартори.

Добавете Вашия коментар

TOP