Аталанта смая Ливърпул, Рома взе преднина пред Милан, а Леверкузен продължава победния си марш през сезона

12 Април 2024 | 07:13
0 коментара
Спорт
България
Аталанта смая Ливърпул, Рома взе преднина пред Милан, а Леверкузен продължава победния си марш през сезона

Най-големият фаворит за титлата в Лига Европа Ливърпул допусна сензационна загуба у дома от Аталанта с 0:3. Два гола за тима от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака. В 38-ата минута Давиде Дзапакоста изведе Скамака в наказателното поле и таранът реализира с плътен удар в десния ъгъл на вратата. След час игра белгиецът Шарл де Кетеларе центрира отлично отдясно и Скамака посрещна топката с левия крак веднага и я прати неспасяемо в долния десет ъгъл на вратата на Келахър. Малко по-късно Купмайнерс дори пропусна да донесе класически успех за италианците, който до голяма степен можеше да реши изхода от мача преди реванша в Бергамо след седмица. Това обаче стана в края на мача, когато Марио Пашалич направи успеха на Аталанта сензационен. През 2020 година Аталанта победи Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в мач от групите на Шампионската лига, който се игра пред празни трибуни заради пандемията от КОВИД-19.

Рома взе преднина пред Милан в чисто италианския сблъсък, като се наложи на „Сан Сиро“ с 1:0. Победното попадение вкара Джанлука Манчини още в 17-ата минута. Националът скочи най-високо при центриране на Пауло Дибала от корнер, заби топката в земята и тя влетя в левия ъгъл на вратата. Реваншът е след седмица в Рим, като „росонерите“ все пак не са обречени, след като победиха римляните и в двата мача за първенство. 

Байер Леверкузен продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо отново трябваше да чака до самия край на мача срещу носителя на титлата в Лигата на конференциите Уест Хям от миналото лято, но се наложи с 2:0. Йонас Хофман откри резултата в 83-ата минута с шут в левия ъгъл. В добавеното време на мача Хофман центрира, а Виктор Бонифейс направи 2:0, с което даде е много сериозно предимство на „аспирините“ преди реванша в Лондон. 

Бенфика и Олимпик Марсилия също оставиха интригата за реванша, след като „орлите“ спечелиха първия двубой в Лисабон с 2:1. Рафа Силва изведе португалците напред в резултата в 12-ата минута, а в началото на втората част Анхел Ди Мария направи 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг обаче върна отбора от Южна Франция в мача. Малко преди началото на мача преговорите между двата клуба и полицията в Португалия и Франция приключиха успешно и бе решено да има гостуваща агитка и в двата мача.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP