Астрономическата пролет идва със силно застудяване

16 Март 2018 | 13:57
0 коментара
Любопитно

Нов зимен пристъп ще ни изненада точно с настъпването на астрономическата пролет. Това показват средносрочните модели, представени в предаването "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Следващата седмица предстои чувствително захлаждане на времето над страната, очаква ни сериозна зимна обстановка. От неделя средиземноморски циклони ще се редуват едни след друг и това ще донесе над страната сериозно влошаване на времето, като неговият пик ще е в средата на седмицата.

В събота и неделя времето все още ще остане топло. В събота югозападният вятър ще усили още, особено в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините. Дневните температури ще достигнат 20 - 25 градуса, на отделни места и повече. Облачността ще е променлива, предимно висока и средна.
 
През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони север-североизточен.
 
Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

Добавете Вашия коментар

TOP