Асоциация за развитие на българския спорт с информационна среща в Сандански

27 Август 2018 | 17:31
0 коментара
Общество

„Асоциация за развитие на българския спорт” е неправителствена организация в обществена полза, създадена през 2010 г., отдадена на развитието на българския спорт и повишаването на спортната култура в България!

Програмата за образование, обучение, младежи и спорт „Еразъм +“ стартира през 2014 г. и подкрепя дейностите в сферата на училищното образование, висшето образование, професионалното образование и обучение, образованието за възрастни и младежи. Има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, като същевременно насърчава заетостта, със специален акцент върху борбата с младежката безработица.

По време на информационния ден експерти на Асоциация за развитие на българския спорт ще представят и цялостната рамка на програма Еразъм + и възможностите, които тя предоставя в сферата на образованието, младежта и спорта, което ще допринесе за информираността на младежите.

Тази година организацията реализира проект „YouthUp, който има за цел да даде възможност  на четири международни доброволци да натрупат опит в междукултурната среда и да се запознаят с възможностите, които Европейските политики за младежта предлагат. Представители на Португалия, Словакия и Босна и Херцеговина също ще се включат в срещата и участниците от град Сандански ще имат възможност да получат информация от първо лице за възможностите, които Европейския съюз предоставя, както и в частност ползите на доброволчеството за местните общности.

Срещата ще се проведе на 4 септември /вторник/, 16:00 ч. в Заседателната зала на община Сандански.

Добавете Вашия коментар

TOP