Асен Бербатов няма година без санкция!

12 Септември 2015 | 20:02
0 коментара
Общество
Асен Бербатов няма година без санкция!

Асен Бербатов отдавна има проблеми със закона. Почти няма година без санкция. Това лято братът на футболната ни звезда Димитър Бербатов за пореден път бе заловен да шофира без книжка.


На 14 август полицейски служители спрели за проверка семейната кола, марка „Сеат Леон”, при това на метри от сградата на полицията в Благоевград. Зад волана седял 31-годишният благоевградчанин. Знае се, че той управлява автомобила си в период, в който тече негово предходно наказание за аналогично нарушение. По тази причина Асен Бербатов се сдобива набързо с акт по чл. 150 по Закона за движение на пътищата, който гласи, че „всяко моторно превозно средство трябва да се управлява от правоспособен водач”. Срещу него е образувано бързо производство, съобщиха тогава от Районна прокуратура – Благоевград.

Но това съвсем не е първият случай, в който Асен Бербатов шофира с отнета книжка. В „актива” си до момента той

има глоби от 500 до 1000 лева, както и санкции за продължавано престъпление

Въпреки това прокуратурата предложи пробация от 3 години на Асен Бербатов, като той е изразил готовност да подпише споразумението. Така ще трябва да слага подписа си няколко пъти в седмицата в пробационната служба, да беседва със служител, да бъде включен и в програма за обществено въздействие. Тепърва обаче ще става ясно, дали съдът ще одобри ,или ще отхвърли предложението на прокуратурата.

Към момента Асен Бербатов има и две условни присъди за наркотици – едната за година и половина, наложена от Окръжен съд – Кюстендил, а другата - за година и два месеца, присъдена от Благоевградския окръжен съд. Припомняме, че на 4 октомври 2012 г. Асен Бербатов и неговият авер Николай Борисов бяха хванати след гонка от дупнишки полицаи на главен път Е-79 при КПП-Дяково с 19,846 грама кокаин със 70 % съдържание на активен компонент на стойност 4366,12 лв. В автомобила заедно с Бербатов и Борисов, пътувала и съпругата на Асен – Димитричка. Информацията се цитира от съдебното решение по случая. Според сведенията дрогата била укрита под дунапреново детско столче на задната дясна седалка на семейната кола „Сеат” на Бербатови. Пробата на шофьора Николай Борисов се оказва положителна, а тази на Асен Бербатов – отрицателна. Затова тогава Бербатов попада в ареста само в рамките на часове, като е пуснат под парична гаранция от 2500 лв. На авера му пък съдът налага 1000 лева глоба и лишаване от шофьорски права за 6 месеца.

Според информациите първоначално Асен Бербатов се възпротивил на полицаите, които искали да извършат проверка на автомобила. Заплашил ги с брат си. Униформените обаче претарашили леката кола и открили 20 грама хероин. Пред съда Асен Бербатов отказа на даде показания, заявявайки единствено, че не се признава за виновен, защото не е извършил престъпление.
 

Около брата на Димитър Бербатов от няколко години насам се носят слухове, че е затънал в борчове. Още през 2010-та британският таблоид „Сън” обяви, че Асен е бил отвлечен заради дългове към гангстерска група, а похитителите му искали откуп от известния му брат. По това време Димитър Бербатов бе нападател на „Манчестър Юнайтед”. От семейството и полицията в Благоевград тогава обаче категорично отрекоха подобна информация.

Преди време барети нахлуха в дома на Асен Бербатов. И отново плъзна слух, че маскираният спецотряд е търсел наркотици – и заради близките отношения на Асен с наркобоса Иван Ганчев-Ганята, който е чичо на съпругата му Димитричка.

Някъде в този период се заговори дори, че Димитър Бербатов бил в конфликт с брат си заради многобройните му прегрешения със закона и дори прекъснал всякакъв контакт с него. А преди това футболистът щедро помагал на цялото си семейство, подкрепил финансово и проекта за семеен бизнес на Асен и жена му Димитричка. Двамата отворили магазин за дрехи в кооперацията, където живеят. За съжаление обаче в Благоевград бързо се разчуло, че бутикът не спазва определено работно време и отваря само, когато собствениците кипят от трудов ентусиазъм. В резултат на това бизнесът фалирал.

Проблемите на Асен Бербатов със закона не са от вчера, не са стигнали и крайната си точка. Въпреки това в биографията си той има и добри дела, които няма да подминем.

През 2013 г. братът на футболната ни звезда намери и върна изгубен скъп джиесем.

И показа съвест, и морал

Изгубеният апарат се оказал на доц. д-р Габриела Белова – Ганева, която е декан на Правно-историческия факултет в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Тя отивала на работа, когато изпуснала телефона си при слизане от такси. Минути по-късно установила липсата му и се притеснила сериозно, но не заради стойността на апарата, а заради многото контакти и ценна информация в него. В същия ден била патрон и на международна конференция „Изток-Запад” в университетския център „Бачиново”. За неин късмет обаче, Асен Бербатов намерил телефона и моментално започнал да издирва собственика му.

„Добре е, че има такива доблестни хора. Честно казано, не очаквах някой да се обади да ми върне телефона. Хубаво е, че в България все още има такива хора”, заявява тогава с емоция доц. Ганева. Тя дори предложила да възнагради младия мъж за постъпката му, но той категорично отказал. Обяснил, че за него най-нормалната постъпка в случая била да побърза да върне телефона на собственика му.

Миналата година Асен Бербатов, явно решил да тръгне в добра посока, се записа да учи за треньор. Името му бе сред новоприетите курсисти за лиценз „С”. Амбициите му били да започне от най-ниското стъпало – първоначално да работи с деца и юноши в родния Благоевград. Дори споделил пред най-близките си, че иска да върви по стъпките на легендарния Димитър Пенев. Това зарадвало и футболиста Димитър Бербатов, който отдавна искал да види брат си в по-добра светлина – а не само в негативен аспект в заглавията на вестници. 


Анелия ПОПОВА

Добавете Вашия коментар

TOP