Арестуваният за злоупотреби с евросредства земеделски шеф в Петрич Ил. Пашов подаде молба за напускане

20 Юли 2022 | 17:40
2 коментара
Общество
Арестуваният за злоупотреби с евросредства земеделски шеф в Петрич Ил. Пашов подаде молба за напускане

Арестуваният в края на юни заради огромни злоупотреби с евросредства по земеделски програми директор на Общинска служба „Земеделие” в Петрич Илия Пашов подаде молба за напускане на службата и си събра личните вещи от шефския кабинет, който обитаваше от 2013 г. насам.

Преди 9 години името на агронома Пашов бе единствената кандидатура, подадена в Министерството на земеделието за поста от тогавашната председателка на ДПС в южната община Атушка Маркова. През 2020 г. облаците над Пашов се сгъстиха заради сигнали, че е облагодетелствал определен кръг от хора със земи, сред които и тогавашен заместник областен управител. Пашов, който е общински съветник от БЗНС, не се притесни и обяви, че е жертва на инсинуации. Преди месец обаче дори не успя да се изкаже, след като антимафиоти и представители на Европейската прокуратура нахлуха в службата и го задържаха заедно с още 7 негови колеги по същите сигнали, разследвани от ГДБОП през последните 2 г. Обвиненията срещу Пашов са, че заедно с брат му за няколко години усвоили над 40 000 дка имоти в района.

Според колеги на Илия Пашов той подал молба за напускане, за да не бъде уволнен дисциплинарно.

От няколко дни в кабинета му влиза мъж на средна възраст, който не бил от Петрич и по тази причина никой не го познава. Според работещи в службата той е пратен от София временно, докато не бъде назначен нов директор, но до момента още не се е срещал с колектива, стоял си само в кабинета и почти не разговарял с колегите.

Междувременно шефът на Областна дирекция „Земеделие“ в Благоевград Мария Захова преди няколко дни обяви конкурс за мястото на Илия Пашов. Датата още не е насрочена, но размерът на основната заплата за заеманата длъжност е фиксиран на скромните 760 лв.

Засега няма опасност Илия Пашов да загуби мястото си на общински съватник в ОбС – Петрич, тъй като, за да се случи това, трябва да има влязла в сила присъда./Струма/

Добавени коментари

Веля публикува:
22 Юли 2022 | 18:14
Само знаят да крадът
Nn публикува:
20 Юли 2022 | 18:18
Захова и тя трябва да хвърли оставка, тя освен свир*и да прави друго не може, те шеф я направиха

Добавете Вашия коментар

TOP