Арестуваният за изнудване на длъжници Тоци и аверите му се споразумяват за условни присъди

14 Юли 2022 | 07:22
0 коментара
Общество
Арестуваният за изнудване на длъжници Тоци и аверите му се споразумяват за условни присъди

Задържаните за организирана престъпна група за изнудване и рекет дупничани – приближеният на Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци, Мартин Гаврилов и Лилия Лазарова, са в процес на сключване на споразумения за условни присъди.

Тримата бяха задържани при акция на ГДБОП в Дупница през март тази година. Тогава служители на ГДБОП и местната полиция извършиха обиск в офис за бързи кредити, управляван от Апостол Чакалов-Тоци, и в домовете на аверите му. От офиса бяха иззети компютри.

Пред „Струма“ защитникът на Мартин Гаврилов – адвокат Ивайло Алексиев, заяви: „Моят подзащитен се споразумя със Специализирана прокуратура за условна присъда от 1.5 г. с изпитателен срок от 5 г. Очакваме съдът да одобри споразумението и М. Гаврилов да излезе от ареста“, заключи адвокат Ив. Алексиев.

Адвокатът на Лилия Лазарова – Роза Атанасова, заяви: „Подзащитната ми все още е под домашен арест. Водехме разговори със Специализирана прокуратура за споразумение, но все още не е внесено в съда. Ако съдът го одобри, тогава вече можем да говорим, че Л. Лазарова ще бъде пусната на свобода. Очаква се до две седмици споразумението да се внесе в Специализирания съд в София“, заяви адвокат Роза Атанасова.

Адвокатът на Апостол Чакалов не е обжалвал оставането му в ареста с постоянна мярка, която му беше наложена след изтичане на първите 72 часа от задържането му през месец март. Докато той е в ареста, пицарията му в центъра на Дупница работи, като бизнеса върти бивш работник в кухнята на заведението.

Както „Струма“ писа, Апостол Чакалов излежа 4-г. присъда в затворническото общежитие в с. Самораново за участие в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. След като излезе на свобода, Тоци се захвана с туристически бизнес в Сапарева баня, където построи басейни на входа на градчето, те са пред пускане.

Апостол Чакалов-Тоци преди три години отвори и офис за бързи кредити, но бе арестуван заедно с приятеля му Мартин Гаврилов и служителката в офиса за бързи кредити Лилия Лазарова след жалби на лица, които са теглили кредити, но не са успели навреме да ги погасят, и твърдят, че са заплашвани с убийство.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА /в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP