Арестувани за побой в Рила и наркотици в Дупница и Кюстендил

07 Февруари 2024 | 10:59
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Арестувани за побой в Рила и наркотици в Дупница и Кюстендил

49-годишен мъж е задържан вчера в ареста на  РУ Рила за нарушаване на съдебна заповед за незабавна защита – отправял е заплахи към съпругата си, нанесъл й е побой в дома им в Рила. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в  РУ Рила за ползване на ел. енергия чрез приспособление, което дава възможност за неотчитане . Проверката в къща в Рила е извършена след сигнал на електроразпределителното дружество.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е образувано вчера в РУ Кюстендил. Извършител на деянието е 32-годишен мъж от с. Соволяно. За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 06.02.2024 г., 19-
годишен мъж от гр. Кюстендил е задържан от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество, опитал да се освободи от 2 сгъвки  ХТС на паркинг в града. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

27-годишен мъж са задържали вчера служители на РУ Дупница. При извършена проверка от него са иззели  бучка амфетамин, топче суха листна маса и 2 ръчно свити цигари – марихуана. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

8 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта. 2 от тях са възникнали на територията на община Бобов дол, нанесли са щети. В землището на с. Голем Върбовник са изгорели 180 бали фураж. Причините за възникването на пожара се изясняват, не се изключва умисъл.

Пожарът в с. Големо село е причинен поради небрежно боравене с открит огън, унищожени са 3 кошера и 80 овощни дървета.

Добавете Вашия коментар

TOP