Арестуваха стрелеца, който уби осем души в Сърбия

05 Май 2023 | 11:14
0 коментара
Криминално
България
Арестуваха стрелеца, който уби осем души в Сърбия

Сръбската полиция е арестувала стрелеца, който уби снощи осем души и рани други 13 в села близо до Белград, предаде агенция Ройтерс, като се позова на сръбската държавна телевизия РТС, съобщи БТА.

Нападателят е бил арестуван в околностите на Крагуевац, където живеела майка му, съобщи Танюг. Урош Б., на 21 години, стреля с автоматично оръжие по жители на няколко села в община Младеновац. В издирването му бяха включени над 600 полицаи.

Стрелецът е открил огън с автоматично оръжие от движеща се кола, с която избягал. Той е стрелял по хора в три села край Младеновац, като е подбирал жертвите си на произволен принцип, посочват Ройтерс и Франс прес.

 

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, предаде Асошиейтед прес. Там сега има около 600 души от силите на реда, допълва Франс прес. В коментар, публикуван в сръбския информационен портал "Телеграф", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт", без да предостави повече подробности.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа, след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Макар че Сърбия е пълна с оръжие, останало от войните от 90-те години на миналия век, масовите стрелби в страната са изключително редки, отбелязва Асошиейтед прес. Стрелбата в училището в Белград в сряда е първият подобен случай в модерната история на Сърбия. Последното масово убийство преди стрелбите тази седмица бе през 2013 г., когато ветеран от войната уби 13 души в село в Централна Сърбия, припомня АП.

Добавете Вашия коментар

TOP