Арестуваха мъж за стрелба с газов пистолет в Благоевград, ядосали го шумни строители

23 Ноември 2022 | 20:56
0 коментара
Криминално
Арестуваха мъж за стрелба с газов пистолет в Благоевград, ядосали го шумни строители

Изнервен мъж откри въздушна стрелба в Благоевград, провокиран от шумно строителство. Инцидентът се случи днес през деня на ул. „Николай Петрини” № 9, намираща се недалеч от Американския университет. Ядосан, че се нарушава следобедната му почивка,  мъжът започнал да крещи на работниците в новостроящата се жилищна кооперация в съседство, след което грабнал газов пистолет и стрелял два пъти във въздуха от терасата.

Веднага е подаден сигнал в полицията и на място отишли няколко патрулки. Мъжът е задържан за 24 ч., газовият пистолет, с който е стрелял, е иззет. „Сигналът при нас е получен в 15.35 ч. Спорът е възникнал за нарушаване на тишината. Мъжът е стрелял във въдуха, няма пострадали“, заяви за „Струма“ полицейският пресаташе Йорданка Шаркова.

На местопроизшествието са отишли като подкрепление на полицаите и две коли на Общинския инспекторат. Общинските служители видели мъж и жена на терасата на втория етаж на къщата да викат и отправят ругатни. Виковете са чути и от хора, които имат търговски обекти на улицата.

„Някакъв мъж крещеше истерично. Имах прекалено много работа и не проявих любопитство”, каза един от търговците. Други пък чули и пукот, но си помислили, че е от пиратки. След това разбрали, че нещо нередно е станало, тъй като на улицата се изсипали полицейски коли и автомобил на Общинския инспекторат.

Агресивният мъж и жената били на средна възраст и живеели на квартира в двуетажна къща на тихата улица „Николай Петрини“. Досега в общината и в Общинския инспекторат не са постъпвали сигнали за нарушаване на обществения ред от този район.

Днес в късния следобед строителите още бяха на работните си места. „Нищо не е станало”, отговори един от работниците на въпроса на репортер на „Струма“ какво се е случило.

Жилищната кооперация се строи на наследствено място на известна в миналото бръснарка – Румяна, като дял има и благоевградски адвокат. Мъжът, произвел изстрелите, със сигурност ще има нужда от адвокат, ако бъде подведен под отговорност за хулиганство и нарушаване на обществения ред.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP