Арестуваха двама гранични полицаи и двама албанци на ГКПП Гюешево за получен подкуп

26 Март 2024 | 00:33
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Арестуваха двама гранични полицаи и двама албанци на ГКПП Гюешево за получен подкуп

Окръжната прокуратура в Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и длъжностно престъпление с цел имотна облага, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Около 23:00 ч. на 23 март, при проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Гюешево" гражданите на Албания - А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали подкуп в размер на 150 евро на двама служители от "Гранична полиция".

Целта на действията ми била да бъде допуснато С.Л. да излезе от България в Република Северна Македония, без да му бъде наложена санкция за превишен престой в страната. 

Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно положение – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). С цел имотна облага двамата нарушили задължения си, касаещи реда и организацията при осъществяване на граничната проверка на ГКПП. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. Работата по случая продължава с извършване на интензивни действия по разследването.

Добавете Вашия коментар

TOP