Арестуваха Доналд Тръмп

14 Юни 2023 | 08:28
0 коментара
Криминално
България
Арестуваха Доналд Тръмп

Федерални шерифи арестуваха Доналд Тръмп.

Бившият президент на САЩ е задържан още при пристигането му във федералния съд в Маями, където ще му бъдат повдигнати 37 обвинения за незаконно съхранение на класифицирани документи.

Обвинителният акт от 49 страници беше преди дни от Министерството на правосъдието и в него подробно се описва как Тръмп е съхранявал кашони с класифицирани документи в различни помещения.

В секретните папки е имало сведения за ядрените възможности на други страни, както и за въоръжението на Съединените щати и съюзниците, американските ядрени програми, потенциални слаби места на Съединените щати и плановете за отговор при нападение.

Става ясно също, че Тръмп е показвал на свои гости документите. Личният помощник на бившия президент Уолт Наута също е обвинен като съучастник. Във вторник Тръмп трябва да се яви пред съда в Маями. Ето какво каза специалният прокурор по разследването Джак Смит.

"Мъжете и жените от разузнаването и въоръжените ни сили са посветили живота си в защита на тази нация и този народ. Нашите закони защитават информацията за националната отбрана, която е критична за сигурността на Съединените щати и тези закони трябва да се прилагат. Нарушението им поставя страната ни в риск", заяви Джак Смит - специален прокурор по разследването срещу Доналд Тръмп.

Добавете Вашия коментар

TOP