Арестуваха дилър на Джипсовете в Банско с наркотици

07 Март 2022 | 10:41
16 коментара
Криминално
Арестуваха дилър на Джипсовете в Банско с наркотици

Арестуваха дилър на Джипсовете в Банско с наркотици по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. 

Известният в Банско дилър от бандата на Джипсовете - Дане Рисчьов падна в капана на ченгетата. Двама свидетели разпространявали в дискотеките наркотици са заловени при акция на Криминална полиция в курортното градче.

Дилърите направили пълни самопризнания и "натопили наркокартела", който е стар познайник на полицията и Темида. 

Припомняме че през 2016 година Йордан Рискьов от Банско по прякор Дане Рисчьов бе заловен също за притежание и разпространение на различни видове наркотици.

Йордан Рискьов бе доведен в Окръжен съд Благоевград окован с белезници от служители на Съдебна охрана. Той се яви на делото с двама известни адвокати.

По данни на държавното обвинение, съобщени в съдебната зала от Окръжен прокурор Ирина Аспарухова стана ясно, че около 15:30 часа на 21.04.2016 год., Йордан Рискьов е продал на лицето Георги Кехайов от Банско 1,62 грама марихуана във вид на цигари. На същата дата около 21:00 часа Георги Георгиев закупил също Марихуана за която платил 20 лева. Същият закупил и наркотично вещество амфетамин.

Тогава както Кехайов и Георгиев показания в полицията и пред съдия са дали Николай У., Стоян Ковачев и Л. П., който казал, че преди няколко дни е закупил от Йордан за 100 лева кокаин в известна на курортното градче дискотека.

Освен това при процесуално-следствените действия от полицейски служители на РУ-Банско, по реда на чл.161, ал.2 от НК, са извършени лични обиски на 4 лица и претърсвания и изземвания на квартири в гр.Банско, обитавани от същите и леки автомобили, ползвани от тях. Открити и иззети са: около 22 бр. пакетчета със суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана, 4 бр. топчета с бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин, 4 бр. топчета с амфетамин и 4 бр. хапчета, реагиращи положително на екстази.

В обвинението бе посочено изрично, че наркотичните вещества кокаин, амфетамин и марихуана са пакетирани и приготвени с цел продажба, което бе още един мотив на съдия Бункова да не отмени мярката задържане под стража.

По искане на адвокат Иван Данчев в съдебна зала показание даде 31-годишната Александра Гърменова, която живее с Рискьов на съпружески начела.

"Йордан се грижи за мен и 4-годишното ни дете. Живеем на съпружески начела в Банско на ул. Захари Стоянов №16", каза Гърменова.

Контрирана от прокурор Аспарухова, Александра Гърменова се сети, че с Йордан вече живеят в новата къща на друг адрес, която е била също обект на проверка от служителите на РУ-Банско.

По думите й от 1 февруари на 2016 година Йордан работил, като консултант във фирма за хранителни стоки, а през отминалите години семейството на съпруга и имали три етажна къща която давали стаи под наем.

Адвокат Иван Данчев изтъкнаха пред магистратите, че не са на лице данни Йордан Рискьов да се укрие или напусне страната, защото ходи редовно на работа, в предвид трудовата ведомост, представена като доказателство по делото, както и това, че издържа семейството си.

Въпреки, че защитниците поискаха от съда да определи по лека мярка, като предложиха парична гаранция или домашен арест, съдия Росица Бункова бе категорична и определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", като арестанта има възможност да обжалва в три дневен срок определeнието пред Софийски апелативен съд и насочи делото за 5-ти май.

Припомняме, че Pirinsko.com информира за акцията на РУ-Банско по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества в курортното градче. От пресцентъра на МВР съобщиха за арестите на Й.Р./30г./ от гр.Банско, К.Р./33г./ от гр.Банско, И.М./27г./ от гр.Разлог и Г.Г./27г./ от гр.Добрич.

Според източник на Pirinsko.com арестуваните са работели за мафията в Банско и са добре познати на служителите на МВР. За тях има десетки сигнали, вероятно става въпрос за организирана престъпна група (ОПГ) за разпространение на наркотични вещества на територията на Разлог и Банско.

.

Добавени коментари

Не ме интересувате публикува:
10 Март 2022 | 07:11
Всеки знае ,че Банско е центъра на боклуците и дрогата.Нема щеее да си се защитавате. То честен ,оне честен. Банскалия честен нема.
Фифи публикува:
08 Март 2022 | 06:47
Прав си Тибишир какви хубави хорица са Джипсовете окрадоо бюджето на общината с Гошо Бенин почти сичкио имот на банскалии го са пишали да зимат субсидии кат бели петна оти да не дават рента абе миришат та ухаят на рози
Банскалия публикува:
07 Март 2022 | 22:43
Бриндо, ама и колко глупости и тъпотии написа за сума ти хора от Банско? Гнусотии и измислици всякакви! Дали все още мислиш че някой ти взима шибаната медия наьсериозно? Толкова целенасочени статии пускаш, че чак им стана смешно на хората вече! И да знаеш! Пари няма да ти даде никой друг освен Владо Колчагов и Дине Дурчов. За да продължаваш да бълваш тъпотии де! Продължавайтв в същия дух! И Джолев и Въчков да пишат коментари! Продължавайте!
Тибишира публикува:
07 Март 2022 | 19:40
Тези добри хорица защо всеки път ги нападате ? А и защо толкова яростно ги защитавате ! Много въпроси с един отговор .....к..ви много по този свят!
Бриндо е жена публикува:
07 Март 2022 | 17:43
Гипсовете нямат дилари и не се занимават с дрога , Пиринско престанете да пишете глупости. Иван и Йордан Еринини имат законни бизнеси и всеки местен жител го знае.
Фифи публикува:
07 Март 2022 | 17:09
Джипсовете не продават Гаргата е в затвора нови играчи ли има в Банско
Бриндо - лъжата публикува:
07 Март 2022 | 16:08
Смешни стеее Пиринско - поредната измислена новина. Правите си рейтинга на гърба на джипсовете. Запомнете едно - двамата братя от Банско (джипсовете) са добри и честни хора, винаги са помогали. Бриндо, защо търсиш постоянно интрига да направиш с тези измислени новини , какви дилъри , какви глупости. Бриндо няма да получиш пари , пиши си фалшивите новини. Никой не вярва на тези глупости.
Бриндо измамата публикува:
07 Март 2022 | 15:54
Пиринско , каква е тази измислена новина.Йордан Рискьов не е дилър на джипсовете и не се продава дрога в техните заведения. Защо не разкажете как Бриндо е искал париот джипсовете. След като не е получил парите, Бриндо и неговия сайт сапочват да пишат измислици и глупости . Смешен си Бриндо.
мошок публикува:
07 Март 2022 | 15:49
Бриндо клеветиш хората в сайта ти а навън се разхождаш с шал и шапка да не те познаят. мишко гадна защо се криеш? от кой се криеш доносник? защо ходиш по улиците забулен като пазарджишка циганка?
Буден публикува:
07 Март 2022 | 15:47
Бриндо кучката на ченгетата. доносник и курва на ДАНС. топи и клевети всички. жена му има обява в сайта за проститутки АДАМ И ЕВА. ананата принцеса
Запознат публикува:
07 Март 2022 | 15:25
Е нали Дане Рисчьов е човек на гаргата, как така и на джипсовете?
Разлог публикува:
07 Март 2022 | 14:11
Незнам на кой е ? Но да попитам за кой път го хващат и го пускат на свобода?
П публикува:
07 Март 2022 | 13:56
А жената на Петър Пазвантов секретарка на солоташака на джипсовете и сега Гаргата кара от затвора дрога ясно
милиционер публикува:
07 Март 2022 | 13:40
така де баровете са на Джипсовете а дрогата на Гаргата смешници
П публикува:
07 Март 2022 | 13:03
Марио не е от гаргата а от тебе
Kezim публикува:
07 Март 2022 | 12:11
Ne e na gipsovete a e na gargata

Добавете Вашия коментар

TOP