Арести при акция Антидрога в Банско, Благоевград и Сандански

01 Февруари 2024 | 10:09
0 коментара
Криминално
Благоевград
Арести при акция Антидрога в Банско, Благоевград и Сандански
Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 31.01.2024 г., от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка на селскостопанска постройка в местността „Хано“, землище на гр. Сандански, където в помещение, обособено като склад е открито алуминиево фолио с кафява течност, която след направен полеви тест е реагирала положително на хероин с тегло около 0,51 грама. Обитателят на постройката, който е на 39 години от гр. Сандански е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

На същата дата в гр. Банско, от органите на реда е проверено жилище, обитавано от 42-годишен мъж от града. Открита е около 48 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Около 19:30 часа вчера в района на ул. „Д. Груев“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград са задържани двама мъже на 25 и 29 години от гр. Благоевград. У 29-годишния е намерена ръчно свита цигара, съдържаща около 0,55 грама канабис, а у 25-годишния – найлонова сгъвка, съдържаща около 0,55 грама канабис.
За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.
 
В следобедните часове на 30.01.2024 г., в с. Крупник, общ. Симитли, от криминалисти при 02 РУ-Благоевград е задържан 34-годишен мъж от същото село, у когото е открита около 139 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая е проверена и къща в селото, където е намерена и иззета около 7 809 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

Около 295 грама канабис, два метални гриндера и около 1,55 грама кокаин са открити и иззети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград. Наркотичните вещества са намерени при извършена вчера проверка в жилище в гр. Благоевград, обитавано от 26-годишен мъж от града. От органите на реда е открита найлонова чанта, съдържаща полиетиленови пликове, в които била разпределена сухата тревиста маса, пликът с бялото прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин и двата гриндера.

Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А, ал.3 от НК.

 

Добавете Вашия коментар

TOP