Арест за обирджията нахлул маскиран в дома на счетоводителката Мая Чергарска в Рила

28 Март 2019 | 10:44
1 коментара
Криминално

Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Галина Мухтийска остави в ареста рилчанина Валентин Иванов, който в съучастие с Николай Димитров от село Тополница нападнаха и обраха в дома й в Рила финансистката на хлебозавода в Кочериново Мая Чергарска.

Двамата задигнаха 250 лв., 4  пръстена, гривна и колие с  плочка с изображение на Св. Богородица,  обеца, с общо тегло на златните накити  около 60 грама. Маскираните нахлули в къщата на 64- годишната Мая Чергарска, блъснали я на земята, а Валентин дори заплашил, че ще я убие. Всичко се случило през нощта, когато жената се събудила от шум от ровене в чекмедже.

В съдебната зала служебният адвокат пледира, че Валентин не е извършител на престъплението, за което е обвинен, тъй като нападателите са били маскирани и не са разпознати от жертвата. Разбра се, че срещу обирджията има образувано и друго досъдебно производство за престъпление от общ характер в Районна прокуратура – Петрич, по което му е взета мярка за неотклонение „подписка”. Прокурорът  Владимир Мицов поиска молбата на защитата да бъде оставена без уважение.  

„От  всички събрани доказателства може да се направи обосновано предположение, че същият е извършител на престъплението, за което е обвинен. Многократно е осъждан, което е видно от приложената справка за съдимост и за тежки умишлени престъпления против собствеността. Считам, че една промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, би създала опасност същият да извърши ново престъпление или да се укрие”, заяви Владимир Мицов.

Свидетелските показания на собственик на златарско ателие в Благоевград, на когото са продадени златните накити, предмет на грабежа, сочат, че Валентин Иванов е организирал обира. Престъпната му дейност е започнала от 1997 г., когато е бил 16-годишен, и крими досието му вече е доста богато.Струма

Добавени коментари

Честито публикува:
28 Март 2019 | 10:45
джайч натопи хората и изгореха парите на златара

Добавете Вашия коментар

TOP