Арда и Пирин (Благоевград) с нулево равенство в Първа лига

05 Март 2024 | 08:59
0 коментара
Спорт
Благоевград
Арда и Пирин (Благоевград) с нулево равенство в Първа лига
Отборите на Арда Кърджали и Пирин Благоевград завършиха наравно 0:0 в предпоследния мач от 23-тия кръг на Първа лига.

Двубоят на "Арена Арда" в Кърджали премина под контрола на домакините, които създадоха много повече положения от съперника си, но така и не успяха да преодолеят блестящия в този мач вратар на гостите Максим Ковальов. 

След равенството и двата отбора запазват позициите си в класирането.

Арда е на девето място с 32 точки, докато Пирин е на 14-а позиция с 20 пункта.Двубоят бе и повторен шампионатен дебют начело на Арда за старши треньора Николай Киров, който през миналата седмица замени напусналия Александър Тунчев.

През първите 30 минути на мача домакините бяха по-активният отбор в предни позиции. В 13-ата минута защитникът на Арда Пламен Крачунов можеше да открие резултата, но ударът му с глава след центриране от корнер бе избит в аут.

Минута по-късно Ел Мами Тетах също имаше добър шанс за гол, но стреля в аут.

В средата на първата част голмайсторът на Арда Тонислав Йорданов направи много сериозен пропуск.

Той бе намерен непокрит при едно центриране от фланга, но с глава прати топката в аут от около пет метра.С малко, но във аут, бе и ударът на Йорданов в 29-ата минута.

Нападателят се оказа в чиста позиция след многоходова комбинация, но отново не успя да я завърши.

Пирин стигна до най-добрата си възможност в 42-рата минута.

Тогава при една контраатака Юго Комано бе оставен да се надиграва един срещу един с бранител на домакините, Нападателят на благоевградчани го преодоля, но останал очи в очи с Анатолий Господинов стреля в аут.

Второто полувреме отново започна с предимство за тима на Арда, който обаче не успяваше да го използва. Футболистите на старши треньора Николай Киров, за когото това бе първи шампионатен двубой след завръщането му в Кърджали, задържаха топката в половината на Пирин, но без да могат да създадат нещо опасно пред Максим Ковальов.

В 84-тата минута резервата Борислав Цонев пробва късмета си с удар от дистанция, но вратарят на Пирин Ковальов изби в корнер.

След изпълнението му последва разбъркване и ново центриране на Цонев, което стигна до Станислав Иванов, но ударът му с глава мина встрани от вратата

.До края в играта не се промени нищо, като Ковальов и стоящите съвсем близо пред него защитници на Пирин чистеха всяка една опасна топка пред вратата им.\bnr

Добавете Вашия коментар

TOP