Аптека „Марешки“ прекрати договора с община Благоевград след стартирали проверки за спазване на работното време

17 Май 2022 | 18:15
0 коментара
Общество
Аптека  Марешки  прекрати договора с община Благоевград след стартирали проверки за спазване на работното време

Аптека „Марешки“ прекрати договора си с община Благоевград за наем на общинското помещение на ул. „Арсений Костенцев“ 6, което ползваше с ангажимент за денонощно обслужване.

Това се случи след стартиралите  проверки  по сигнали на граждани, че не изпълняват ангажимента си за 24-часово работно време.

Аптеката се мести в помещение на същата улица, в което доскоро беше централният пункт на „Еврофутбол”. НАП го е обявил на търг и Марешки го е купил.

 „Десетина дни ще работят и двете помещения и колега ще обслужва хората и през нощта“, каза пред репортер на „Струма“ един от фармацевтите.

От общината обясниха, че договорът на “Марешки“ е прекратен с дата 1 юни  и се подготвя провеждането на нова тръжна процедура за денонощна аптека.

Припомняме, че в средата на ноември 2018 г. „Марешки“ спечелиха търга за наем на партерното помещение, което е с площ от 106,8 кв.м, като участваха в наддаването с две свързани фирми – „Фармтайм” ООД и „Фармавекс” ООД, чийто конкурент беше  „Артек 200” ООД. 

Най-високата оферта бе в размер на 5220 лв. на „Фармтайм”, а „Фармавекс” предложи едва 1122 лв. и още тогава общински съветници от тръжната комисията коментираха, че най-вероятно първото дружество ще се откаже в полза на второто, както и стана.

Договорът бе подписан в началото на 2019 г. и бе за срок от 5 г.

Множество сигнали, че аптеката не работи през нощта, а и дори в почивните дни, провокираха общината периодично да започне да прави проверки, а в средата на март тази година Постоянната комисия по жалби и контрол на изпълнението на решения на ОбС – Благоевград и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки се самосезира.

Председателят й Кирил Илиев изиска от общинска администрация подписаното споразумение с ангажимент за денонощна работа за наем на аптеката в топ центъра на Благоевград.

По разпореждане на кмета Илко Стоянов общинският инспекторат започна да проверява редовно дали се изпълнява договорът с презумпция, ако се констатират три поредни нарушения, да се предприемат действия за прекратяването му.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP