Апелативният съд потвърди ареста на полицаите, хванати с подкуп край Симитли

01 Декември 2022 | 17:53
0 коментара
Криминално
Апелативният съд потвърди ареста на полицаите, хванати с подкуп край Симитли

Състав на Софийския апелативен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.И. и И.П.

Двамата служители в отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР гр. София са привлечени в качеството на обвиняеми от Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от тях престъпление.

На 17.11.2022 г. А.И. и И.П. в качеството им на длъжностни лица – автоконтрольори в сектор „Контрол на пътното движение и правоприлагане“, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение, поискали от различни лица парични суми, които не им се следват.

Престъпното деяние било извършено от тях на разклона за гр. Разлог, в района на с. Долно Осеново и в кв. „Ораново“ в гр. Симитли.

Съдът е приел доводите на прокурора от Апелативна прокуратура – София за обосновано предположение за извършеното престъпление, за което двамата полицаи са привлечени в качеството на обвиняеми. Налице е опасността те да извършат престъпление против правосъдието при определяне на по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“.

Разследването продължава./24 часа.бг

Добавете Вашия коментар

TOP