Антъни Иванов стана спортист на месеца в България

02 Септември 2017 | 09:11
0 коментара
Спорт

Младият плувец на Вихрен Сандански Антъни Иванов получи наградата си за най-добър спортист на България за месец юли в анкетата на Пресклуб „България“. Тогава 18-годишният талант завърши на престижното осмо място на европейското първенство за мъже в Будапеща. Треньорът му Николай Вакареев пък спечели приза за №1 при наставниците за същия месец.

Само преди дни Антъни се завърна от световното за юноши в Индианаполис, където спечели бронз в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

„Само аз от финалистите в Индианаполист, бях участвал на 200 м и в Будапеща, разкри Иванов. – Не съм се притеснявал нито на едното, нито на другото първенство, макар че на юношеското изпитах подобно нещо, тъй като усещах, че не съм в предишната си добра форма.“

До края на годината Антъни няма да има международни изяви, като ще участва на държавното у нас през декември. От догодина той ще плува само при мъжете и ще може да се фокусира към по-малко стартове.

„Целта ни е добро представяне, което означава медал от европейското през август в Шотландия“, обяви Вакареев.
„От личен опит искам да кажа на Антъни, че ще има и спадове, но той не трябва да се отчайва от тях, а да стане и да продължи“, посъветва го единствената ни олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова.

„Антъни вече е пример за малките ни плувци. Децата по състезанията идват да се снимат с него, родителите също идват, за да видят, че и у нас с труд и постоянство всичко се постига“, каза и мениджърът на националните отбори Кристиян Минковски.

Сега за Иванов предстои почивка, а след две седмици той ще започне последната си година в Американския колеж във Велико Търново, след което му предстои да избере в кой университет в САЩ ще продължи образованието си. Иска да следва бизнес и, разбира се, да тренира на още по-високо ниво.

Добавете Вашия коментар

TOP