Антон Кутев: Главчев е отговорен човек, ще си свърши работата въпреки абсурдните обстоятелства

06 Април 2024 | 10:41
0 коментара
Политика
София
Антон Кутев: Главчев е отговорен човек, ще си свърши работата въпреки абсурдните обстоятелства

Димитър Главчев е отговорен човек. Той ще опита да си свърши работата въпреки обстоятелствата. А те са абсурдни. Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на БТВ. 

 

По думите му Главчев безспорно работи за ГЕРБ. "Той е добър счетоводител, но без подкрепата на ГЕРБ няма как да стане председател на Народното събрание и служебен премиер". 

 

Президентът няма да откаже предложения състав на Министерски съвет, защото това може да доведе до конституционна криза, смята Кутев. 

 

Относно преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ бившият говорител на служебните правителства заяви: Те се разбраха. 

 

"Дойдоха ПП-ДБ и поискаха вътрешния министър. Тогава ГЕРБ казаха, че искат НАП и Митниците. Къде се върти разговорът - между главния секретар, който подаде оставка и Агенция "Митници", в които има арестувани. Има ясно разделение някой е дал НАП и Митниците, а другият държи МВР", смята той. 

 

Според него когато ни управляват политически невежи хора - няма как да тръгнем напред.

 

Това е първото служебно правителство, което по никакъв начин не зависи от президента и не представлява президентската институция“, каза още бившият говорител на служебното правителство "Донев".

 

По думите му отговорността на президента е била умишлено ограничена и въпросът е защо това беше направено.

 

„Моят отговор е, че последните служебни правителства бяха най-успешните през последните 20 години по рейтинг и одобрение на хората. Това трябваше да бъде спряно от тези, които управляваха държавата доскоро. Те не искаха да има конкуренция във вид на нещо смислено“, на мнение е Кутев.

 

„Ние сме в конституционна криза, защото тези промени продължават да стоят в Конституционния съд. Вероятността да бъдат отменени не е никак малка. Накрая резултатът от всичко това е, че единствените възможности за добро управление бяха съсипани от същите тези, които за последните девет месеца ни показаха висши образци на най-пошлото управление, което може да имаме“, смята Антон Кутев.

Добавете Вашия коментар

TOP