Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

25 Септември 2023 | 16:12
0 коментара
Политика
България
Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата. Той пристигна заедно с Томислав Дончев, Георги Георгиев и кандидати на ГЕРБ за районни кметове, за да се регистрират в ОИК. Лидерът на партията Бойко Борисов не присъстваше.

"Решението няма как да бъде взето лесно, но съм го взел осъзнато, лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля. Всичко се случи миналата седмица, имах лична среща с господин Борисов и получих покана да бъда кандидат за кмет на ГЕРБ", каза Хекимян.

Хекимян разбрал от Бойко Борисов, че партийните структури на ГЕРБ са издигнали номинацията му за кмет на столицата. Получил е уверение, че ще може самостоятелно да взима решенията си, обсъдени са екип и стратегия, с които ще се работи София да изглежда още по-добре.

Антон Хекимян, който в събота обяви, че подава оставка като директор на новините в Би Ти Ви, заяви, че целият му живот е минал пред камерите и няма какво да крие:

"Целия си път съм извървял пред обектива и като публична личност никога не съм имал какво да крия. Не смятам, че когато стоиш пред камерата, имаш какво да криеш, ти носиш отговорност към хората (...) От 20 години живея в София, през цялото това време като журналист съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения и начини проблемите на гражданите да бъдат решени".

Хекимян ще работи за това София да стане още по-модерен и зелен град, отворен към инвестициите и младите хора. Акцент ще бъде образованието, което да донесе още повече потеницал и кадри за развитието на града.

"Няма да забравяме големите инфрастуктурни проекти, които трябва да бъдат довършени и които трябва да продължат да бъдат изпълнявани, за да се превърнем в столица, която да докаже първенството си в европейските класации".

Вижте още в прякото включване на Тереза Кънчева

 

След 19 години като журналист естествено дойде и въпросът - оттук накъде, посочи Антон Хекимян.

"Получавайки предложението да бъда кандидат на ГЕРБ си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя, просто от другата страна".

Той смята, че шансовете му срещу кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев са огромни, но подчерта, че по време на кампанията ще бъде себе си и близо до хората.

"Ние сме тук не да регистрираме Антон Хекимян като канидидат-кмет, а за регистрираме победата, която ще постигнем заедно", заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е втори в листата за сегашния вот. Половината от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ са нови лица, каза още той.

Кой е Антон Хекимян?

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора с немски и английски, и “Журналистика“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок "Тази събота и неделя". На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване "Тази сутрин" на бТВ. Антон Хекимян е директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" на бТВ от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. bTV Media Group обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Борисов за кандидат-кмета на ГЕРБ за София: Нестандартно решение е, няма да съм аз

ГЕРБ-СДС до последния момент държаха в тайна името на кандидата си за столичен градоначалник, като в общественото пространство се завъртяха различни имена - включително на председателя на парламента Росен Желязков и на Бойко Борисов. И двамата отрекоха.

Желязков: Няма да съм кандидат за кмет на София

Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е утре, 26 септември.

До момента в битката за София влизат Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, кандидатът на "Възраждане" Деян Николов, номинираната от БСП Ваня Григорова, кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев и номинираният от ВМРО Карлос Контрера.

Добавете Вашия коментар

TOP