Ансамбъл „Пирин” с извънреден концерт поради огромен интерес от страна на благоевградската публика

14 Декември 2015 | 19:04
0 коментара
Култура
Ансамбъл  Пирин” с извънреден концерт поради огромен  интерес от страна на благоевградската публика

 

Почитателите на изкуството на Ансамбъл „Пирин” проявиха изключителен интерес към концерта, включен в празничната програма на Община Благоевград, на 22 декември. Всички билети за празничния концерт в зала „Яворов” вече са продадени. В знак на благодарност и реверанс към своята публика, ансамбълът организира още един концерт от 17.30 часа на 22 декември /вторник/. Билети за него могат да бъдат закупени на касата на зала „Пейо Яворов”. Предстои почитателите на Ансамбъл „Пирин” да станат част от изключителен музикален спектакъл, поднесен от символа на традицията и българското в Пиринския край.

За публиката са подготвени много изненади, като по време на концерта ще има светлинни 3D ефекти, които ще подсилят емоциите на публиката.

Ансамбъл „Пирин“ не престава да радва българската и чуждестранна публика десетилетия наред. Той прави първите си стъпки през 1954 година, с цел издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор, за претворяване на сцената красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети.

 За годините на своето съществуване Ансамбъл ”Пирин” е изнесъл  над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас  и в 60 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.      

Добавете Вашия коментар

TOP