Англия се отказа от ваксинационните паспорти

13 Септември 2021 | 17:59
0 коментара
Общество

Плановете за въвеждане на ваксинационни паспорти за достъп до нощни клубове и големи събития в Англия няма да бъдат осъществени, каза здравният министър на страната Саджид Джавид пред BBC.

Смяташе се, че планът, който беше подложен на критика от заведенията и някои депутати, ще бъде представен в края на този месец.

Само преди седмица министърът на ваксините защити схемата като „най-добрия начин“ да поддържа нощната индустрия отворена.

От кабинета подчертаха, че планът, който трябваше да бъде въведен в края на този месец, ще бъде запазен „в резерв“, ако се наложи през есента или зимата, предава economy.bg.

Съгласно схемата, хората би трябвало да представят доказателства, независимо дали за двойна ваксинация, отрицателен тест за Covid или завършване на самоизолация след положителен PCR тест – за да получат достъп до клубове и други събития с много хора.

Асоциацията на индустриите за нощно забавление (Night Time Industries Association) заяви, че плановете биха могли да осакатят индустрията и да доведат до съдебни процеси срещу нощни клубове за дискриминация. Индустриалният орган приветства съобщението, като се надява, че бизнесът вече може да планира с известна сигурност и да започне да възстановява сектора.

Music Venue Trust, който има за цел да защити основните места, също заяви, че се радва, че паспортите за ваксини няма да бъдат приложени, описвайки ги като „проблемни“.

Добавете Вашия коментар

TOP