Англия премахва мерките за COVID-19

09 Февруари 2022 | 16:33
0 коментара
Общество
Англия премахва мерките за COVID-19

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън обяви днес, че в края на месеца ще бъдат премахнати всички ограничения свързани с пандемията от COVID-19.

Това означава, че от началото на март ще отпадне дори задължителното изискване за карантиниране след положителен тест за коронавирус.

Джонсън допълни, че окончателната стратегия на правителството ще бъде обявена на 21 февруари, но допълни, че ако окуражителните тенденции продължават, ограниченията, които важат в момента, могат да отпаднат един месец по-рано, след като първоначално се очакваше това да се случи през март.

В края на януари бе премахнат зеления сертификат за влизане на спортни съоражения, който бе въведен на 8 декември, и започна първата част от разхлабването на мерките.

Не е ясно каква част от тези мерки ще бъдат директно приложени в Премиър лийг, където играчите са тествани на ежедневна база, а всички с положителни проби се карантинират за 6 дни.

Протоколите срещу COVID-19 бяха допълнително затегнати в края на миналата година, след като бяха поставени няколко последователни рекорда по положителни проби. което от своя страна доведе до хаос, много карантинирани играчи и лавина от отложени двубои. 

Все още не е ясно каква част от ограниченията ще отпаднат за влизащи на територията на страната.

Добавете Вашия коментар

TOP