Англия облекчава част от мерките срещу COVID-19

29 Март 2021 | 10:31
0 коментара
Общество

От днес започва втората фаза на облекчаване на локдауна в Англия, с която отпада забраната на излизане от домовете без основателна причина. Междувременно стана ясно,че влизат в сила и нови правила – шофьорите камиони трябва да си правят тестове за COVID-19.

Повече от 30 милиона британци са получили първа доза ваксина, а правителството обяви, че всички ще получат втора доза до 12 месеца. До момента получилите втора доза са 3,2 милиона. През април ще започне ваксиниране и с трета ваксина – тази на „Модерна“. С втората фаза на облекчаването на ограниченията се разрешава хората от две домакинства, или до 6 души да могат да се срещат на открито. Разрешава се и упражняване на всички видове спорт на открито. Ще бъде позволено също пътуване извън района на местоживеене, предаде ТВ Европа.

Междувременно стана ясно,че Англия задължава шофьорите на камиони, пристигащи от райони извън Великобритания и Ирландия за повече от два дни, да си правят тестове за коронавирус. Превозвачите ще трябва да бъдат изследвани в рамките на 48 ч. и на всеки 72 ч. след това. Подобен ход на Франция предизвика хаос в Южна Англия през декември, но браншът разчита, че сега има достатъчно бързи тестове, за да не се затрудни дейността им. Великобритания е забранила пътуванията в чужбина най-рано до 17 май, но на работниците в съществени браншове, като шофьори на камиони, е разрешено да преминават границите, за да снабдяват хранителните магазини и производствените заводи в страната.

Добавете Вашия коментар

TOP