Англичаните и ирландците се върнаха в зимните ни курорти

31 Декември 2021 | 15:21
1 коментара
Общество
Англичаните и ирландците се върнаха в зимните ни курорти

"Сбъднаха се прогнозите за повече туристи през този зимен сезон, включително и на чужденци, което е добра новина. Виждаме пълни зимни курорти и това е, и защото има много сняг. Има много висока заетост и на къщите за гости, на малките семейни и корпоративни хотели също", коментира по БНР Румен Драганов, председател на Института за анализи в туризма.

"Мерките се спазват, всички са със сертификати - и туристи, и персонал. Призовавам хората все пак да си носят маските", допълни той.

Освен традиционно посещаващите зимните ни курорти румънци, гърци и македонци, през този сезон има англичани и ирландци, за разлика от миналата година, съобщи Драганов.

Места няма, няма и отменени резервации, посочи той.

"Годината се случва много добре. Ние предвидихме удвояване на броя на туристите спрямо миналата година и в момента се движим в тези параметри", съобщи още Румен Драганов. 

Добавени коментари

Сър Пичук публикува:
01 Януари 2022 | 10:54
Върнаха се заедно с Омикрона си, защото другите страни наложиха драконовски мерки против вируса, а нашите са отворили задници да печелят. А не им стига пипето, че като гушнат букета други ще им харчат тези пари! Прост народ, слаба държава!

Добавете Вашия коментар

TOP