Ангелов: Цели фамилии са болни, в лечебните заведения е пълно с млади хора

25 Март 2021 | 14:16
0 коментара
Общество

Цели фамилии и семейства са болни, млади хора са в лечебните заведения, много майки и деца са болни.

Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителният директор на ИАЛ маг.-фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев, директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев и зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов дават брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки.

- Реклама -

Продължават разговорите за осигуряване на още ваксини, благодарение на нашия премиер. Очакваме днес да приключат разговори, и до довечера да има решение, каза още Ангелов. Той допълни, че лечебните заведения ще издържат, но ситуацията е много трудна. Тази трета вълна е по-различна от предходната. Благодарение на ваксинираните медици, няма недостиг на лекари сега, но има много болни млади хора. Броят на настанените в лечебните заведения е значително по-висок от втората вълна, но болниците продължават да се справят с тази ситуация. България ще се справи с тази трета вълна, каза проф.Ангелов. Взехме решение и за втора доставка на Ремдесивир, така че всички нужди на лечебните заведения ще бъдат покрити, допълни Ангелов.

Нарастването на заразените за седмица е с 23%, надминахме върха си от 23.11.20г., каза ген.Венцислав Мутафчийски. Има колебание в нарастването на смъртността, за 14 дни е 53%, а за седмица е около 5%.

Добавете Вашия коментар

TOP