Ангел Кунчев: Ваксината на „Янсен” ще се използва без ограничения

26 Април 2021 | 16:28
0 коментара
Общество

“Знаете, изчаквахме решението на Агенцията по храни и лекарства на САЩ за “Янсен”, то е положително. Междувременно още седем страни взеха своето решение. Всички мнения са по посока да се използва ваксината без ограничения, което е и нашето решение. Очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период”. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг пред Министерството на здравеопазването.

„Би било добре ваксината на „Янсен” да се използва при групи, където ще е по-трудно да намерим хората за втора игла”, каза още той.

 

И допълни: „Смятаме да насочим част от ваксината към туристическата индустрия, да започнем имунизацията преди старта на сезона, тъй като ваксината е еднодозова и може да се издаде сертификат веднага след нея. Публикуван е графика на работа за имунизационните пунктове”.

Общо 26 ваксинационни центъра ще работят по празниците – 4 от тях ще бъдат в София. Центровете в столицата ще бъдат в Александровска болница, „Света Анна”, ВМА и „Пирогов”.

Добавете Вашия коментар

TOP