Ангел Джамбазки: Единствената причина да не бъдем в Гърмен, е да не даваме повод да се твърди, че опитваме да яхнем политически конфликта

31 Май 2015 | 16:40
0 коментара
Политика
Ангел Джамбазки: Единствената причина да не бъдем в Гърмен, е да не даваме повод да се твърди, че опитваме да яхнем политически конфликта

Единствената причина да не бъдем в Гърмен, е да не даваме повод лицемери и мерзавци да твърдят, че опитваме да яхнем политически конфликта и по този начин да дадем повод за нова защита на циганското беззаконие. Това каза в интервю за ‘‘Фокус’’ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.


„Познавам изцяло случая и събитията, много пъти сме писали. Причината да не бъдем там тези няколко дни е да не даваме повод да се твърди, че се възползваме от конфликта, че яхаме политически вълната, че провокираме нещо. Бил съм там и пак ще бъда. Мога да ви покажа и да ви срещна с много хора от Гърмен, които са от нашата организация, българи-християни и българи-мюсюлмани, които са наши съмишленици. Нашата поява там ще бъде тълкувана като едва ли не възползване и от друга страна веднага защитниците на циганските беззакония в квартала ще кажат: „Ето ги тези лошите идват тук да провокират”, посочи Джамбазки.


„Това е моят избирателен район – аз от там съм избиран два пъти и като европейски представител, и като български народен представител. Ситуацията ми е изключително добре позната. Познавам проблемите с тази циганска престъпност и на жителите на община Хаджидимово, и на община Гоце Делчев. Познавам проблемите в Петрич, които са същите. Горе-долу детайлно мога да разкажа за всяко едно населено място какви са проблемите с етническата битова циганска престъпност. Непрекъснато, от една година поставям пред ЕК и това, което правя и ще продължавам да правя в качеството, в което съм избран. Уведомявам непрекъснато ЕК за това, че импотентната българска държавна власт в момента дискриминира една голяма част от българските граждани, давайки предимство на българските граждани от цигански произход за сметка на останалите”, каза още Ангел Джамбазки.

По думите му обитателите на циганската махала в кв. „Кремиковци” не уважават българската държава и нямат никакъв респект към нея. 

„Те не уважават идеята за държавност изобщо. Гърмен, Марчево и Кремиковци са слети, табелите са една до друга, не са населени места, между които да има разстояние. Цялата държава е в Гърмен – там са шефове на Пожарна, на държавните структури за строителен контрол, на РИОКОЗ. Виждате, че обитателите на циганската махала изобщо не се притесняват от това –нападат и ограбват свещеника, при което днес гледах по конкурентни на вашата медия, че обясняваха, че това са малки и гладни деца. Само че доколкото прочетох от информацията, тези малки гладни деца са на по 15-16 години. При тях това е възраст за родителство”, обясни Джамбазки.


„Още нещо показателно, пак ваши колеги от други медии обясняваха на дълго и широко как циганите в кв. „Кремиковци” били готови да преговарят. Държа да ги уведомя, че преговорите за създаване на българска държавност на Балканите приключиха 681 година. Тогава прабългарски племена и славянски племена са сядали с вождовете си и са договаряли условия. Сега сме 2015 година и няма време за племенни преговори с вождове”, добави Джамбазки.


„Тези хора са български граждани и нямаме никакво намерение да преговаряме с някакви вождове все едно сме 681 година. Те трябва да разберат, че законите в Република България важат за тях, че кражбата е деяние, което е квалифицирано като престъпление, че построяването на незаконна постройка е административно нарушение и тя трябва да бъде премахната и платена съответната глоба. Това някой да направи дете на 11-12-годишно дете е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Общо взето, нещо, което се вземе от някъде, трябва да бъде заплатено. Тези прости неща трябва да бъдат разбрани от нашите съграждани”, допълни още Ангел Джамбазки.

Добавете Вашия коментар

TOP