Андрей Райчев: Рейтингът на Цветан Цветанов се срина! Той е под този на Виденов

29 Април 2019 | 10:06
0 коментара
Политика
Рейтингът на Цветан Цветанов се срина. Той е под този на Жан Виденов. 
В момента съотношението доверие: недоверие към зам.председателя на ГЕРБ е 10:90!
Това каза социологът Андрей Райчев по БТВ.
 

Между двете основни политически сили се наблюдава много напрегната обстановка.

През последните години БСП бавно и постепенно стопяваше изоставянето си от ГЕРБ и ето че за първи път миналия месец се установи, че има разместване и вече БСП води на ГЕРБ с около един пункт.

Но да не забравяме, че това са социологически данни, при които хората са уверени, че ще гласуват, но в деня на избора изобщо не гласуват, подчерта социологът Андрей Райчев. 


По думите му 3 партии ще влязат и 3 "може би" ще влязат в Европейския парламент. 

,,ГЕРБ, БСП и ДПС са сигурни. При Патриотите там остана единствено Ангел Джамбазки, докато Валери Симеонов едва ли има някакви шансове'', добави Райчев. 

,,Това, което е особеното при тези избори, е, че ГЕРБ основателно и с всички сили се опитва да прави европейски политики, докато БСП не иска въобще да обсъжда тази тема, т.е. едните отиват да правят европейски избори, а другите отиват, за да свалят ГЕРБ от власт'', коментира социологът.

 

БСП искат да обсъжда какво е ГЕРБ на власт. Те отиват да свалят ГЕРБ. Корнелия Нинова състави листа с два силни елемента-Елена Йончева с рейтинг над 40 %. Другият силен елемент е Иво Христов.

 

По отношение на премиера Андрей Райчев сподели, че Борисов винаги е бил роб на собствения си календар. 

,,Борисов винаги е бил роб на собствения си календар и в този смисъл той разглежда президентството като свое бъдеще, но не считам, че това вече е възможно да се случи, или ако се случи, ще бъде случайно. Той обаче остава един човек, който тепърва може да реши да направи нова коалиция, може да реши и да се оттегли като премиер.

 

Така че предсрочни избори са абсолютно възможни с неговата воля, ако реши например да смени коалиционните си партньори. Но този вариант като президент вече го няма'', обясни още той. 

,,Да, ГЕРБ загуби няколко процента покрай скандалите с "апартаментгейт", загуби може би и първото място, но Цветанов загуби най-много, той загуби от своя рейтинг'', разкри Андрей Райчев. Недоверието към него в момента е 90%! Това е катастрофално!

 

За първи път от един месец БСП води пред ГЕРБ с един пункт. Това означава, че има реален шанс да победи. Това зависи от броя на хората, които ще гласуват. Те лъжат, като казват, че ще гласуват.  Мислят да отидат, но не го правят на изборите.

 

Сигурни евродепутати ще имат БСП, ГЕРБ и ДПС.  Други три партии може да влязат. 

Към това се добавя-ГЕРБ с всички сили се опитват да правят евроизбори.

 

 Борисов е в положение да казва нещо. Да обвиняваш опозицията в пълзящ преврат е абсурдно. Обвинението, че Борисов е диктатор,  е неточно. Борисов е бил роб на собственият си календар. Разглежда президентството като свое бъдеще. Е, няма я вече тази логика! Борисов си взе партията от Цветанов. Престана да марширува. Сега ще играе по-свободно.

 

Вторият освободен  човек е Доган.  Турция му взимаше партията. Поради един трагичен инцидент с Местан, Доган се освободи. Сега се разчисти свободата на играчите. ГЕРБ загуби проценти с „Апартаментгейт“. Загуби може би първото място.

Добавете Вашия коментар

TOP