Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП: Град Рила е отлична дестинация за целогодишен туризъм

11 Април 2016 | 09:34
0 коментара
Общество
Андрей Новаков, ГЕРБ/ЕНП: Град Рила е отлична дестинация за целогодишен туризъм

Рила е един от градовете, които имат отлични условия за предоставяне на целогодишна туристическа услуга. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков на среща с младежката структура на ГЕРБ в града, на която присъства и кметът Георги Кабзималски, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Новаков с подкрепата за младежкото предприемачество и стартиращ бизнес, която се оказва чрез европейски програми като „Еразъм за млади предприемачи“ и COSME, младите от града могат да предприемат успешни бизнес начинания.

“Градът се утвърждава като все по-популярна дестинация за туризъм, а с подкрепата на програмата за развитие на селските райони и програмите за трансгранично сътрудничество туристическата инфраструктура и обекти лесно могат да бъдат развити“, изтъкна евродепутатът.


Той даде пример с общините Трявна и Дряново, които добре управляват европроекти.

„В тези общини голяма част от къщите за гости са реализирани именно с европейско съфинансиране. Вие сте млади хора и трябва да се възползвате“, заяви Новаков.

По думите му, България има нужда от потенциала на младите хора.

Той обясни, че благодарение на програмите, финансирани от ЕС, младите хора могат да учат и да пътуват свободно в цяла Европа.

„Но най-важното е да се върнат и да прилагат наученото тук, в България", заяви той. Андрей Новаков бе категоричен, че живеем в свят, в който вече няма малки населени места.

„Благодарение на информираността и добрите ви идеи, вие можете да получите успешна реализация във всяка една сфера", посочи още Новаков.

Добавете Вашия коментар

TOP