Андрей Новаков е платил коледния банкет на ГЕРБ в Парк Бачиново с пари на ЕС

18 Април 2024 | 16:32
0 коментара
Общество
Благоевград
Андрей Новаков е платил коледния банкет на ГЕРБ в Парк Бачиново с пари на ЕС
Евродепутатът: Не е вярно, около 200 участници платиха куверт от 15 лв., аз доплатих 2724 лв. с лични средства Сигнал, в който се твърди, че сметката за коледния банкет на ГЕРБ в Благоевград е била платена от евродепутата Андрей Новаков с пари на ЕС, отпускани за представителни разходи.

„Сигналът ми е насочен към г-н Андрей Новаков, европейски депутат от групата на ЕНП, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград. Същият на 19.12.2023 г. е организирал коледен банкет на политическата структура на ПП ГЕРБ в област Благоевград в един от емблематичните ресторанти в Благоевград, находящ се в комплекс „Парк Бачиново“, като това политическо коледно мероприятие е било маскирано като публичен семинар/конференция.

Като гражданин и изряден данъкоплатец, считам това за крайно неморално и незаконно, защото маскирането на коледно политическо мероприятие за забавлението на политически активисти като работен семинар и отчитането впоследствие пред ЕП на същото като конференция или семинар, и заплащането на политическия банкет със средствата на европейските и българските данъкоплатци е крайно възмутително и арогантно.

Считам за резонно цялостната дейност и разходваните представителни разходи на евродепутата Новаков да бъдат ревизирани, защото мисля, че има системност в това с обществени средства да бъдат плащани частни партита и запои, а и други неща“, пише в сигнала.

Репортер на „Струма“ се свърза с евродепутата Андрей Новаков и областен координатор на ГЕРБ, който категорично отхвърли твърденията. Той заяви, че на коледния банкет са били около 200 души, които са платили по 15 лв. куверт, а част от сметката е поел той с лични средства, за което разполага с банково извлечение като доказателство. Ето отговорите на въпросите, които му бяха поставени:

Те са много, но мога да очертая няколко като пример: В началото на своя втори мандат като член на Европейския парламент инициирах серия от обучения и семинари за млади хора от областта с участието на външни експерти.

Целта на тези семинари беше изграждане и развитие на социални умения у младите хора, умения за водене на преговори, стратегическо планиране, активна комуникация и други. Със средства от наличния за комуникация бюджет инициирах производството на брандирани рекламни материали, посветени на пътна безопасност.

Темата за безопасността на пътя е приоритет на Европейската народна партия и е особено важна в България, така че в продължение на няколко месеца на обществени места в област Благоевград и в страната проведох инициатива за разпространение на такива рекламни и информационни материали.

Със средства от комуникационния бюджет за евродепутати бяха отпечатани и разпространени информационни брошури за инициираната от мен подписка в подкрепа на предложението ми товарните камиони да бъдат обработвани на ГКПП за времеви стандарт от 60 секунди.

Подписката привлече над 44 000 подписа, беше внесена лично от мен в Европейския парламент и беше увенчана с успех. След тази инициатива Европейската комисия ще бъде задължена да предостави законодателно решение за намаляване на опашките по границите, а един от основните проблеми на българския превозвачески сектор е на път да бъде решен.\struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP