Андон Тодоров: Областният и ГЕРБ карат на заяждане

29 Януари 2020 | 16:37
0 коментара
Политика

Избирателно и тенденциозно нарече връщането на 4 решения на ОбС- Благоевград от областния управител Бисер Михайлов председателят Андон Тодоров.

За него областният управител трябва да е безпристрастен, да гледа надпартийно. Смята, че явно е уплашен от съветниците на ГЕРБ.  За Тодоров това не  е коректно, някой му е казал да връща точки, защото ще го накажат. „Разработил се е, но трябва да виждаме какво е правил преди това. Това е избирателно, защото при предишния мандат аналогични точки не са връщани. Групата на ГЕРБ не са свикнали да са опозиция, заради това се изявяват  и атакуват, че нищо не се прави.  Предишният кмет си правеше каквото иска, изпълнява няколко длъжности на председател и на областен. Това е кредит от 7,5 млн. лв., общината отива на кино…Искаме да фалираме общината и на инат ли трябва да караме. Трябва да има аргументи и не може така напразно „хайде да връщаме тая преписка“, категоричен е Тодоров.

Той смята да предприеме много сериозни мерки оттук нататък, „ако карат на заяждане“.  Имали инструменти и начини. Коментира също, че при предишния кметски екип многократно на сесии са внасяни като извънредни проблеми, които не отговарят на изискванията за такива, но не са били връщани от губернатора. Нещо повече не са връщани и решения, признати впоследствие като неправомерни дори от съда.

За кмета Румен Томов и заместника му Ясен Попвасилев също е необяснимо поведението на областния управител и общинските съветници от ГЕРБ, които протестираха и се върна предложението дългосрочният дълг към ОББ на стойност 7,5 млн. лв. На предходната сесия съветниците гласуваха разсрочването на този дълг, но губернаторът го връща  за ново разглеждане.  Дългът е взет и е ясно , че няма как да се справим без разсрочването му, категоричен е кметът.

За него са се натрупали политически моменти и не е нормално областна управа да реагира по този начин.

По темата за сигнала на бившия кмет Атанас Камбитов до ОИК и очакваното решение по казуса “Томов” Тодоров бе  категоричен, че разликата с решението на комисията по случаите с нарушенията на предишния градоначалник и на настоящия са огромни. База за сравнение нямало между двете.

Според него едно е умишлено да нарушиш закона, за да си прехвърлиш огромна сума, друго е да се забавиш неволно. Той бил заличавал ЕТ и знае, че процесът е дълъг, близо месец./Агения бг/

Добавете Вашия коментар

TOP