Американският университет удължава пролетната ваканция с 2 седмици

08 Март 2020 | 14:41
1 коментара
Общество

Поради усложнената епидемична обстановка и доказаните вече няколко случаи на коронавирус в страната, както и предписанията на здравното министерство да се избягват масовите мероприятия и струпване на хора, ръководството на Американският университет в Благоевград реши да удължи пролетната ваканция с 2 седмици.

Поради усложнената епидемична обстановка и доказаните вече няколко случаи на коронавирус в страната, както и предписанията на здравното министерство да се избягват масовите мероприятия и струпване на хора, ръководството на Американският университет в Благоевград реши да удължи пролетната ваканция с 2 седмици. Студентите са по домовете си, но в понеделник, 9 март, те трябваше да се съберат в Благоевград и да започнат пролетния си семестър. Началото на семестъра е 2 дни преди края на обявената в цялата страна грипна ваканция и  ръководството на вуза вчера взе решение да не рискува и да остави студентите в страните им още две седмици, но без да се нарушава учебния процес. Екипът на вр. и. д. президент на АУБ д-р Дейвид Еванс реши да предложи онлайн обучение на студентите си и да ги събере в Благоевград на 23 март, ако грипната вълна отмине дотогава. За целта преподавателите, независимо къде се намират в момента, ще организират онлайн часовете си, ще четат лекции и ще провеждат тестови упражнения.

Няколко студенти които вече пристигнаха в кампуса ще останат в общежитията си в Благоевград, като трябва да спазват препоръките и да не се събират с хора извън кампуса. Публичните събития в АУБ са отменени за следващите 2 седмици, а кафенетата и ресторантът на университета ще обслужват само вътрешни клиенти. В кампуса са осигурени дезинфектанти и са дадени инструкции за спазване на изрядна хигиена. Административните офиси на АУБ остават отворени, а служителите остават на разположение да отговорят на всички възникнали въпроси от страна на студенти и преподаватели.

Ръководството на АУБ реши да отложи за друга дата  традиционния ежегоден прием  за благоевградската общественост, който частният американски вуз организира преди поредната церемония по дипломирането. Приемът бе планиран за 24 март като част от честванията по случай получаване на дипломите от 26-ия випуск на АУБ.

Добавени коментари

?????????? публикува:
08 Март 2020 | 16:21
Защо копирате от други медии без да цитирате? Статията е авторска!

Добавете Вашия коментар

TOP