Американският университет получава дарение от 1 милион долара от Фондация Америка за България

19 Декември 2023 | 12:35
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Американският университет получава дарение от 1 милион долара от Фондация Америка за България

Фондация „Америка за България“ предоставя 1 милион щ.д. на Американския университет в България в подкрепа на висококачественото образование и устойчивото бъдеще за университета. Целта на предоставените средства е да стимулира дарителството от страна на възпитаници, приятели и поддръжници на АУБ. Средствата от Фондация „Америка за България“ са под формата на т.нар. “matching grant”, в рамките на който Фондацията ще удвои или утрои техните дарения в зависимост от дарителския им статут.

В допълнение, Фондация „Америка за България“ ще предостави и 100 000 щ.д. на Центъра за информация, демокрация и гражданска активност на АУБ. Чрез задълбочени академични изследвания и образователни инициативи, Центърът подкрепя развитието на демократичните принципи и насърчаването на информирано гражданство.

По повод финансовата подкрепа д-р Марги Енсайн, президент на АУБ, посочи: „Изразяваме нашата най-дълбока благодарност към Фондация „Америка за България“ за тяхната непоколебима подкрепа към Американския университет в България. Техният принос за насърчаването на висококачественото образование е несравним и заедно с дарението от $100 000 за нашия Център за информация, демокрация и гражданска активност, отразява споделената ни визия за овластяване на нашите студенти и общества и за напредъка на демократичните ценности. Отдадеността на Фондация „Америка за България“ ни дава силен тласък в отстояването на нашата мисия и за нас е чест да имаме такъв партньор в развитието на АУБ“.

Добавете Вашия коментар

TOP