Алкарас и Медведев ще спорят за титлата в Индиан Уелс

19 Март 2023 | 10:43
0 коментара
Спорт
България
Алкарас и Медведев ще спорят за титлата в Индиан Уелс

Бившите номер 1 в света Карлос Алкарас и Даниил Медведев ще се изправят един срещу друг във финала на Мастърса в Индиан Уелс, след като записаха чисти победи в полуфиналните си мачове от турнира.
1
9-годишният Алкарас, който ще се завърне на върха в ранглистата, ако триумфира в калифорнийската пустиня, победи италианеца Яник Синер със 7-6(4), 6-3. Първият сет на двубоя бе много оспорван, като Синер навакса пасив от 2-4, за да поведе с 5-4, а при 6-5 в своя полза и сервис на Алкарас имаше сетбол, но не успя да го реализира. В крайна сметка испанецът се наложи със 7-4 в тайбрека, след което постигна ранен пробив във втората част и не изпусна преднината си до края, затваряйки мача след час и 52 минути игра.

"Много съм доволен от представянето си днес. Успях да спечеля един страхотен мач. Яник е невероятен тенисист със страхотни удари. Мисля, че ще имаме страхотно съперничество в следващите години. Много съм щастлив, че достигнах първи финал тук", сподели след успеха Алкарас, който вече има три победи и две загуби срещу Синер.


Във втория полуфинал руснакът Даниил Медведев записа 19-ти пореден успех в Тура, след като се наложи над представителя на домакините Франсис Тиафо със 7-5, 7-6(4). Медведев игра на високо ниво през целия двубой, но имаше затруднения в края и на два пъти бе пробит, когато сервираше за успеха, пропускайки седем мачбола, преди да затвори мача. В последните седмици руснакът спечели последователно титлите в Ротердам, Доха и Дубай, като той може да се превърна в първия тенисист с четири титли в рамките на пет седмици от Анди Мъри през 2016 година насам.

Финалът в Индиан Уелс ще бъде едва втори мач между Алкарас и Медведев. В първия руснакът постигна чист успех във втория кръг на Уимбълдън през 2021. Решаващият мач за титлата започва в 1:00 часа сутринта в понеделник. Преди това от 22:00 часа тази вечер ще бъде финалът при жените между Елена Рибакина и Арина Сабаленка. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP