Алфа Груп Секюрити вкара в съда поръчките за охрана на общините Благоевград и Банско

13 Октомври 2020 | 09:24
0 коментара
Общество

Благоевградската охранителна фирма „Алфа Груп Секюрити” ООД на съдружниците Костадин Георгиев, Кирил Терзиев и Росен Туталов обжалва в съда решенията на кметовете на Благоевград и Банско – Румен Томов и Иван Кадев, за избор на изпълнител на обществените поръчки за охрана, които дружеството загуби. Както „Струма” писа, с драматичната 0,01 точка „Алфа Груп Секюрити“ ООД загуби охраната на общинските паркове и социалните жилища в Благоевград през следващите  3 години и със заповед на градоначалника те трябва да преминат в ръцете на  пернишката фирма „Саламандър-АСО” ООД на Лъчезар Пенев и Филип Атанасов срещу 429 079,68 лв. Представител на пернишките гардове за Благоевград е Александър Петров, който бе управител на благоевградската общинска фирма „Паркинги и гаражи“ при управлението на кмета Костадин Паскалев.

В Банско обществената поръчка за охрана на общински обекти спечели “ЕЛОС” на експолицейския шеф Пене Алексиев.

„Заведохме дело в Комисията за защита от конкуренцията, защото не може техническите предложения на фирмите участници да са оценени абсолютно еднакво! Това е смешна история!“, коментира емоционално за „Струма“ Росен Туталов, съсобственик на „Алфа Груп Секюрити“ ООД, и обясни:

„Имаме еднакъв брой точки всички конкурентите и в Благоевград, и в Банско, което е невъзможно. Колегите не знаят аз какво съм предложил, нито аз знам техните технически параметри, посочени в документацията. Да има съвпадение, което да доведе до една и съща оценка, граничи с невъзможното! Това е несериозно. Комисията в Благоевград ми иска график за работа на обекти, които аз охранявам със СОТ, и ме отстраняват заради липсата му от част от позициите в поръчката. Излагат се! Има закон за частната охранителна дейност, да го прочетат! В Благоевград охраняваме общинските обекти от 2015 г., досега поръчката се обявяваше в цялост за обектите по СОТ и с физическа охрана, сега ги разделиха на 5 позиции, което е глупаво. Да не говорим, че във всички обекти техниката за СОТ е наша, технически е невъзможно за 5 дни да се монтира друга техника, след като ние свалим нашата. Представяте ли си например как това ще стане в района на зоопарка?! Или в другите зони?! От първите 4 позиции сме отстранени и двете фирми заради липса на графици.

Аз не протестирам срещу конкуренцията, нека ни бият, но по правилата, както трябва. Съмнявам се обаче как колегите от Перник ще осъществят охраната в Благоевград, първо, защото те имат само една патрулна кола в Благоевград, един представител с една кола… Тези неща трябва да се проверяват, като се провежда поръчката.

В Банско е същото положение – от 4 фирми, участници в обществената поръчка, всички сме с еднакви оценки за техническото предложение и имаме по 50 т. Там обществената поръчка беше разделена на две – обектите за охрана със СОТ и бившето поделение, което ние охраняваме от три години. Ние кандидатстваме само за поделението.

Но има съд – КЗК, Върховен съд, нека те да се произнесат“, заключи Р. Туталов.в.Струма/Димитрина Асенова

Добавете Вашия коментар

TOP