Алена с мрачна прогноза за 2023 г.: Много политици ще патят

22 Януари 2023 | 10:54
0 коментара
Любопитно
Алена с мрачна прогноза за 2023 г.: Много политици ще патят

В България годината на Черния воден заек (котка) настъпва на 21 януари 2023 година в 22.53.09 ч и ще сме подвластни на неговата двойствена същност до края на първата десетдневка на февруари 2024 г. Тя обаче трудно чертае аспекти страната да излезе от политическата криза, обясни астрологът Светлана Тилкова – Алена, цитирана от „Труд news”.

В специалната си прогноза тя обяснява как можем да излезе от капаните, които Заекът и Нептун ни залагат в следващите 12 месеца.

 

Животът на Заека е разделен на три – спокойствие и сигурност у дома, което означава незаинтересованост в обществото как се развива политическата ситуация у нас. Живот в страх извън дома и бягство да спаси кожата подгонен от хищник, докато се храни. Политическите партии ще демонстрират желание за излизане от кризата, но подсъзнателният им страх, понякога неясно от какво ще им пречи на правилните решения.

А и да не забравяме, че в композитните звездни карти на два от последните предсрочни вота съществуват аспекти, които говорят за поредица управления на служебни правителства, докато се създаде нов, стабилен кабинет. Заради този аспект не съм оптимист, че съставянето на жизнеспособно редовно правителство ще е по силите и желанието на парламентарно представените партии не само в 48-ото Народно събрание (НС), но и на тези в бъдещото 49-о НС.

Интересен е фактът, че много политически лидери, без значение каква оценка си дават на своето управление, ще бъдат принудени да признаят грешките си през 2023 година. Далеч по-трудната им задача е да ги поправят, но за мнозина от тях това ще е по-скоро в сферата на пожеланията.

В политически план, на родно и международно ниво дипломацията и спокойните разговори ще заемат водещо място, а насилието заради факта, че Заекът по-често се крие, ще отстъпи на по-задна позиция. Водещ през годината е разумът, неочаквано замъгляван от страх. В личен план безотговорността ще е изявена, което е предпоставка в противоречие на заложеното от Заека за скок на престъпността.

Годината ще е на две крайности. Годината на Черния воден заек и вибрация 7 с годината на Нептун в Риби – вода, вода и пак вода. Това е знак, че или ще бъдат отнесени от стихията на водата негативите, от които нашето общество е потърпевшо вече няколко години, или проблемите ще се задълбочат и мнозина ще бъдат пометени от мътните води и потънат в блатото на безизходицата, без шанс да излязат отново при Светлина, защото са заслужили да живеят в Мрака и дори в Злото. Твърде притеснителна възможност за нашето общество, която се надявам с разум да избегнем.

От нас зависи годината на Черния воден заек да е спокойна и да въздъхнем с облекчение в нейния край. Ако сме водили битки, сега може да се оттеглим, да ближем раните си или да се радваме на победите си.

Предупреждения

В опита си да избегне дори опасностите, родени от неговия страх, Заекът се опитва да поддържа добри отношения и да избягва конфликтите. Тази предпоставка за разбирателство преди всичко в професионален план нерядко ще бъде проваляна заради крайно изострената чувствителност, с която Заекът зарежда всички хора през 2023  г., причина за нетърпимост към отправената критика. Ще полагаме огромни усилия да избягваме неприятностите, но ако не сме предпазливи, често ще се оказваме в центъра им, защото сме ги предизвикали сами.

В годината на Заека мнозина ще обърнат гръб на отколешни свои приятели, с които вече не принадлежат към една и съща среда и се движат в различни обществени или професионални кръговете. Моят съвет е да си съхранят приятелствата, защото не се знае кога отново ще са им необходими. Ако днес си на върха на житейското колело, утре може да се окажеш на дъното му, а истинското приятелство не би трябвало да е подвластно на Съдбовните повратности.

Не забравяйте стари познанства, убедени, че са ви непотребни. Не злословете и не интриганствайте срещу тях, надменно убедени в своето превъзходство. Заради Заека ситуациите се менят за миг. През неговата година победителят може да се окаже победен заради миг непредпазливост.

Лунарната година – важните са заложбите

Лунарната година, на която е подчинен източният зодиак носи в себе си характеристики сравними с тези на годината спрямо класическия зодиак, но подредени по друг начин, в друго повествование. Въпреки че класическият зодиак е слънчев, а източният, почерпил основата си от зодиака на нашите български предци, според който 2023 година е 7819 от българският календар, е Лунарен, същността на тълкувателните характеристики е близка, но и с разлики, които обогатяват характера на годината. Затова е важно, четейки своя хороскоп, да го допълним със знанието, което ни дава източният.

А ако се съобразим със заложбите и с разум и предвидливост избегнем капаните, които ни залагат Заекът и подредбата на планетите в настоящата година на Нептун, тогава и от най-трудната ситуация ще излезем с чест и ще се радваме на успех. Привидно звучи трудно, чети, сравнявай, избягвай капаните, а дали капанът не е за предпочитане, дали да рискуваме или инертно да чакаме, пък каквото е заложено.

За някои хора това мисловно напрежение си е проблем и обичайно или напълно пренебрегват астрологичните характеристики, и се изживяват като същества, които творят проблемната си Съдба или отиват в другата крайност – на параноиците, които ако не си видят хороскопа за деня започват да мислят за края на света. Практичните ползватели на хороскопа са малцинство, а българските политици в последните две и половина години не са сред тях.

Легендата на учителя дядо Осукава

Създателят на подредбата на знаците на източния зодиак е Буда

Разумното отношение към астрологията беше един от първите ми уроци в страната на изгряващото слънце. През далечната 1977 година отидох на гости в Япония, където през време на двумесечния ми престой започнах да изучавам неочаквано за мен източната астрология.

Моят пръв Учител, дядо Осукава, тогава на 93 години, без да се замисли, че идвам от Европа и е по-добре да започне да ми преподава класическа астрология, започна да ме води по пътеката на източната. Завършихме с „а“ и „б“ та до „я“ на източния зодиак, преди да се отдадем на традиционната астрология, позната в нашите ширини.

Първото, което той направи, беше да ми разкаже легендата за създаването на Източния зодиак, основан на движението на Луната. Съгласно нея създателят на подредбата на знаците на източния зодиак е Буда. Той поканил всички животни от своите владения, за да отпразнуват поредната Нова година. Явили се само 12 от тях.

Първото животно, което е и първият знак на източния зодиак, е Плъхът – интелектуалец, пробивен и умеещ да говори и да убеждава, който ситнил след вола, и дали уморен, дали заради предвидливост, а може би хитрост скочил на гърба на вола, който не усетил натрапилия му се пътник. С приближаването до Буда плъхът скочил от гърба на вола и пръв застанал пред Буда.

Пристигнали Волът /Биволът/ – трудолюбивият, Тигърът – безспирно в движение, за да успява и да оцелява, Заекът /Котката/ – самовлюбеният и самонадеян, но умеещ да се съхранява, Драконът – честният и откритият за разговори и споделяне, Змията – мъдрият философ на зодиака, Конят – вечно движещият се, Овцата /Козата/ – родена да е човек на изкуството, Маймуна – с артистични заложби и не винаги честна в отношенията, Петелът – откровен до вреда за себе си.

Последни се присъединили Кучето – зоркият пазител на Доброто и Глиганът /Свинята/ – бавен и смирен, докато някой не го вбеси.

Някои от знаците имат още едно название според предпочитанията на азиатските държави.

Всички тези животни, съгласно техните характеристики повлияват и нас, хората от другите континенти на планетата, но всяка година ни оказва влияние съгласно нейния източен зодиакален знак, също и чрез съчетанието между знаците на класическата  и източната астрология.

Влиянието е различно и съветите също, но не бива да се пренебрегва източният зодиак точно заради по-различната тълкувателна информация, която ни носи единствено полза.

На всеки 12 години

Успех за хората от всички професии

Заекът ни учи на всеки 12 години на първо място на правилната преценка на моментната ситуация, на случващото се. От правилната или грешната му преценка обичайно зависи животът му. Този урок е много труден и от мнозина, оставащ си ненаучен, а това от своя страна повлиява живота им в дълъг период от време, понякога до следващата година на Заека.

Заекът ни помага, без значение от елемента, на който е подвластен, през настоящата година това е Водата, да се променим или да се смирим, повлияни от неговите страхове.

Както ще търсим общуването, така ще сме склонни да страним от хората, от обкръжението си, от обществото, да търсим самотата, особено когато усетим, че сме се оказали на вълната на безредието, протестите, негативните думи и мисли на околните.

Ето защо Заекът успява да надмогва житейските препятствия, като съзнателно се стреми да избягва хаоса и негативните влияния, които нарушават хармонията в него самия, усилват страховете му, блокират творческата му нагласа и пречат на живота му в спокойното русло на проверените пътеки и отношения.

Състраданието, характерно в годината на Заека, може да ни е полезно, но и да ни навреди, ако не анализираме случващото се. В такива ситуации вместо да помогнем, ние самите ще имаме нужда от нечия подкрепа. Ще се усамотяваме, за да имаме време за размисъл и да преценим вървим ли или не в правилната посока.

Успех ще имат хората от всички професии, но най-вече дипломатите, политиците. В годината на Заека ще ценим отношенията си – деловите и личните, и ще съумяваме да ги съхраним, а и лесно ще се приспособяваме към новото и неизвестното, особено ако страховете от неясното ново бъдеще са потиснати.

Брак и разводи

Внимавайте, ако създавате семейство

Всяка година носи разводи, които в значителна степен са резултат от неспазени съдбовни забрани за брак, в резултат на което е създадено семейство от неподходящи си партньори. Годината на  Заека, без значение от принадлежността към елементите, няма да допусне брака да стигне до развод, освен ако отношенията не са напълно съсипани и тяхното възстановяване е невъзможно, дори и с оправдания заради децата или общото имущество.

Заекът обича семейния живот, въпреки че понякога го натоварват децата, докато са още малки.    Заекът няма да допусне кризисни отношения, ако са поправими, но ще е причина за осъзнаване на роднинската вреда и ще ни помага да стабилизираме личните си отношения, като държи на разстояние уж полезната, но всъщност създаваща проблеми родителска намеса.

В личния живот сме променливи. Ще се стремим към красивото в живота, но често ще получаваме грозното и отблъскващото. Несемейните ще се влюбват и ще флиртуват, докато не срещнат подходящата половинка и не преценят дали са готови за брак. Покрай многото чувства и страсти може и да забравят, че търсят голямата любов, и да не я разпознаят, когато я срещнат.

Обожатели ще има в излишък, както и при семейните, но ги съветвам да не прекаляват с флиртовете и изневерите, за да не се окажат самотни и обезверени от съсипания си стабилен брак, а разводът няма да е подкрепен от Заека и ще е труден.

Ще споделя и следното предупреждение в годината на Заека – непоносимостта ще избликне и породи опасно напрежение и в семействата, в които съжителстват хора с различен интелект, или брачните партньори са на различно интелектуално ниво. Затова внимавайте, ако създавате семейство в настоящата година на Заека, а тези, които вече са го сторили да направят крачката към компромиса и своето интелектуално развитие, ако искат да съхранят брака си. Живеещите на семейни начала със сигурност ще се разделят бързо, но няма да е честно, ако са създали деца.

Годината е плодовита заради влиянието и на Заека и на неговия прототип Котката. И двете животни от източния зодиак са плодовити и ще са причина за зачеване дори и при двойките с проблеми, или готови на инвитро, въпреки че може да са здрави. Пак напомням, че бебе на всяка цена не бива да се очаква. То ще дойде, когато е отредено и на партньорите и на него самото.

Както казах, характерна за Заека е плодовитостта, но предупреждавам, че многото флиртове, връзки и „неангажиращи“ изневери ще изненадат неприятно не един и двама с нежелана бременност. А ако не са семейни и връзката е била мимолетно удоволствие, драмите и за двете страни ще са непреодолими, особено при съществуването на семейство при единия или при двамата.

Подвластни сме на петте елемента – Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода

Всеки знак от източния зодиак се повтаря през 12 години, Заекът не прави изключение. В това отношение чакане не съществува, защото така е подреден Лунния зодиак. Чакането цели 60 години е свързано не с годината на животното, което я управлява, а с елементите, които управляват източния зодиак.

В класическия те са четири – Огън, Земя, Въздух, Вода.

В източния зодиак елементите са земни клони и небесно стъбло, образът на връзката между Вселената – небесното стъбло и планетите – земните клони – природата и именно те се повтарят на 60 години. Ето защо към влиянието на знаците се добавя и тълкуването и характеристиките на петте основни елемента: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода.

Всеки през 12 години = 60 години за преминаване от единия в другия. Те отговарят на структурата на Вселената, която също се състои от петте елемента: Дървото – растежа, живота, раждането, краят на житейския път, Огънят – умението да водим към развитие, да ръководим, да направляваме, Земята – стабилността на планетите и на нашата планета Земя, която успява поне до момента да удържи на неистовото желание на част от човечеството да я унищожи, Металът – структурата, Вода – чувствата, емоциите, грижата.

Небето, Земята, ние, хората, животните, природата, цветовете, сезоните, звуците и посоките също се подчиняват на петте елемента, затова не бива да ги пренебрегваме.

Добавете Вашия коментар

TOP