Александър Везенков е Спортист на годината у нас, Николай Вакареев е номер 1 при треньорите!

04 Януари 2024 | 22:58
0 коментара
Спорт
България
Александър Везенков е Спортист на годината у нас, Николай Вакареев е номер 1 при треньорите!

Александър Везенков е спортист номер 1 на България за втора поредна година! Българският баскетболист игра финал в Евролигата с Олимпиакос, а през лятото премина в Лигата на извънземните, подсилвайки Сакраменто Кингс в НБА. Българската баскетболна суперзвезда и втори българин в историята, който играе в Националната баскетболна асоциация с 1009 точки!

Везенков спелечи и безапелационно наградата за публиката за "Спортист на годината на България" за 2023 година!

Със 711 гласа спортист номер 2 на 2023 в България стана двукратният победител в анкетата Григор Димитров, който не присъства на церемонията заради участието си в турнира на ATP в Бризбейн, където се класира на 1/4-финал тази сутрин.

Отличието на Григор Димитров бе връчено от Венелина Николова, а мениджърът на хасковлията Георги Стоименов получи наградата от негово място.

„Желая на всички да бъдат здрави. Благодаря за номинацията и за приза. Поздравления за организацията на събитието. Ще завърша с думите на един голям български индустриалец, а именно: „Любов, труд и постоянство“. Благодаря ви от името на Григор Димитров и до нови срещи в подобни формати“, заяви Георги Стоименов.

Европейският и световен шампион по плуване за юноши Петър Мицин грабна "бронзовата" статуетка от класацията за Спортист на годината, нареждайки се на трето място.

В 40-ото издание на анкетата на вестник "Труд" "Треньор на България" победител стана наставникът на европейския шампион по плуване Петър Мицин - Николай Вакареев,който е и треньор в ПК Вихрен Сандански.

За отбор на годината за 2023 година бе избран националният отбор за жени по шахмат, след като Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева станаха европейски шампионки отборно.

В подножието на топ 3 се нареди скиорът ни Алберт Попов, който записа престижни класирания през изминалата година в стартовете за Световните купи.

Ето и челната десетка за 2023г.:

1. Александър Везенков (Баскетбол)

2. Григор Димитров (Тенис)

3. Петър Мицин (Плуване)

4. Алберт Попов (Ски - алпийски дисциплини)

5. Карлос Насар (Вдигане на тежести)

6. Нургюл Салимова (Шахмат)

7. Боряна Калейн (Художествена гимнастика)

8. Йоана Илиева (Фехтовка)

9. Стилияна Николова (Художествена гимнастика)

10. Александър Николов (Волейбол)

Добавете Вашия коментар

TOP