Александър Мацурев, зам.-кмет на общ. Банско: Общинската Репатрираща машина, тип „паяк“ е в гаража, по-изгодно беше да се наеме външна техника

08 Май 2016 | 00:20
4 коментара
Общество
Александър Мацурев, зам.-кмет на общ. Банско: Общинската Репатрираща машина, тип  паяк  е в гаража, по-изгодно беше да се наеме външна техника

Общинската Репатрираща машина, тип „паяк“ е в гаража, по-изгодно беше да се наеме външна техника. Това каза на провелото се на 28.03.2016 г., редовно заседание на Общински съвет-Банско, Александър Мацурев, зам.-кмет на общината.

На сесията съветника Асен Кирицов докладва за докладна записка, която е разгледана на заседание на Постоянната комисия по ТСУ, ОС, земеделие и гори, относно приемане на проект за изменение и допълнение на Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства /МПС/ на територията на Община Банско.

Асен Кирицов посочи, че няколко са основните неща, които се предлагат с промяната на Наредбата за платено паркиране. Ул. „Тодор Александров” (до зеленчуковия пазар, павираната улица) е с малка натовареност, което налага нейното отпадане. Под начална станция на кабинковия лифт има общински паркинг, предлага се да бъде въведен месечен абонамент за граждани и фирми. Също за служебен абонамент да не се изисква сключване на договор с кмета на общината. Лицата, които обслужват със стока магазините, да могат да си закупят карта за почасово платено паркиране и още ред други изменения.

След като Кирицов прочете проекторешението възникна спор за общинската Репатрираща машина, тип „паяк“.

"Чухме такса за скоба, но никъде не чух за „паяк”? Искам да попитам какво се случва с репатриращата машина, която беше собственост на общината. Виждам, че работи някаква друга машина. Собствената ни машина не я използваме", попита Георги Думанов.

"Машината, собственост на Община Банско, имаше нужда от ремонт, който излизаше доста скъпо. „Общински паркинги” нямаше финансови средства  и затова по-изгодно беше да се наеме външна машина", отговори Александър Мацурев, зам.-кмет на община Банско, след което местният парламент премина на поименно гласуване.

Иван Николов Сакарев – ЗА

Димитър Костадинов Русков – ЗА

Георги Иванов Главчев – ЗА

Димитър Костадинов Юлев – ЗА

Костадин Иванов Дурчов – ЗА

Костадин Иванов Атанасов  – ЗА

Петър Костадинов Баряков  – ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

Георги Димитров Думанов – ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

Александър Иванов Краваров – ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

Владимир Николов Колчагов – ЗА

Асен Петров Кирицов – ЗА

Благой Георгиев Кишев – ЗА

Костадин Иванов Загорчин – ЗА

Евгения Йорданова Тренчева – ЗА

Петър Малинов Галчев – ЗА

Александър Георгиев Весков – ЗА

Малин Иванов Бистрин – ЗА

С 14  гласа ЗА и 3 гласа ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ  (присъстват  17 съветника), ОбС прие

 

Решение №141

На основание чл.21 ал.1 т.23 и ал.2 от ЗМСМА, във връзка с чл.99 и чл.99а от Закона за движението по пътищата, чл.79 от Административнопроцесуалния кодекс, чл.11 ал.3 от Закона за нормативните актове и докладна записка с вх. №ОС-01-1933/17.02.2016г. от Георги Икономов – кмет на Община Банско, Общински съвет-Банско реши:

1. Приема промяната на Наредбата за платено паркиране на моторни превозни средства /МПС/ на територията на гр. Банско, както следва:

„Общинският съвет определя „Синя зона” за почасово платено паркиране на следните улици, площади и паркинги в гр. Банско – публична общинска собственост:

- ул. „Цар Симеон” – от ул. „Виктор Юго” до ул. „България” и от пл. „Никола Вапцаров” до кръстовище с ул. „Иконом Чучулайн”;

- ул. „Пирин” – от кръстовище с ул. „Отец Паисий” до пл. „Възраждане”;

- ул. „Иван Вазов” – от служебния паркинг на общината до ул. „Цар Симеон” и ушерението между двете улици;

- ушерение (паркинг) – между ул. „Виктор Юго”, ул. „Димитър Талев” и ул. „Луи Пастьор” (зад поликлиниката).

 

„В зоните с режим на НППП, посочени в чл.9 ал.1 т.2, се събират следните такси:

- МПС с допустима максимална маса до 2,5 т, микробуси и автобуси до 12 пътнически места – 8 лв. с включен ДДС за едно денонощие или по 1 лев с включен ДДС за един час паркиране;

- МПС с допустима максимална маса до 2,5 т, микробуси и автобуси до 12 пътнически места, срещу 60 лева с включен ДДС за един месец;

- МПС с допустима максимална маса над 2,5 т, микробуси и автобуси над 12 пътнически места – 20 лв. с включен ДДС за едно денонощие или по 2 лв. с включен ДДС за един час паркиране.”

2. В ал.3 се създава нова т.4 със следното съдържание:

„с фискален бон от ЕКАФП, в случаите по чл.9 ал.1 т.2 (за лицата, заплатили месечна такса в размер на 60 лв. с включен ДДС). При заплащане на месечната такса лицето получава карта.”

„В случай на одобрение на становището и схемата по ал.3, лицето, подало заявление, заплаща стойността по ал.1 за временно и възмездно ползване на съответните паркинг места с режим на платено паркиране „Служебен абонамент”, в зависимост от периода, за който ще ги ползва.”

„На лицата, заплатили стойността по предходната алинея, се издава карта за платено паркиране „Служебен абонамент” от кмета на Община Банско.

Картата важи за едно паркомясто и съдържа следните данни:

1. вид и пореден номер на картата;

2. наемател на паркомястото или регистрационен номер на автомобила, съгласно указаното от заявителя;

3. адрес на паркиране;

4. дата на издаване и срок на валидност.”

„(1) На улици, площади и паркинги – общинска собственост, с въведен режим на „Синя зона” и Зона за НППП може да се въвежда режим на платено паркиране „Служебен абонамент”. Стойността за „Служебен абонамент” е в размер на 60 лв. с включен ДДС на месец за едно МПС.

(2) Режим на платено паркиране „Служебен абонамент” по предходната алинея се допуска за лица, 

които обслужват или зареждат със стока търговски обекти, намиращи се в зоната.

(3) За ползване на режим на платено паркиране „Служебен абонамент” по ал.1 се подава до кмета на Община Банско мотивирано заявление и към него се прилагат документи, доказващи необходимостта от издаване на карта.

(4) Лицата по ал.2 имат право на една карта за паркиране на едно МПС, посочено от тях в заявлението им, за половинчасов интервал от време. В случай, че паркирането продължи по-дълго от 30 мин., за останалото време се закупува талон за почасово паркиране.

(5) На лицата, заплатили стойността по ал.1, се издава карта за платено паркиране „Служебен абонамент” от кмета на Община Банско. Картата съдържа следните данни:

1. вид и пореден номер на картата;

2. регистрационен номер на автомобила, съгласно указаното от заявителя;

3. дата на издаване и срок на валидност.

(6) Режимът за паркиране по ал.1 е валиден всеки ден за часовия диапазон от 08,00 часа до 18,00 часа, а за периода от 16 април до 30 ноември – в неделни и празнични дни от 09,00 часа до 14,00 часа.

(7) Забранено е паркирането за периода от време по ал.6 на автомобили на места, означени за служебно ползване, освен за автомобили, определени от ползвателя на местата.”

„Лица с трайно увреждане с адресна регистрация на територията на Община Банско, желаещи да ползват карта за паркиране при условията на ал.3, подават заявление до кмета на Община Банско, като прилагат необходимите документи, определени със заповед на кмета.”

„Техническо средство („скоба”) за принудително задържане на МПС, паркирано в зона за почасово платено паркиране се използва, когато не е заплатена съответната дължима такса за паркиране на МПС в ”Синя зона”.”

 

„”Служебен абонамент” е режим на платено паркиране върху определени от Община Банско и съгласувани с РПУ-Банско, фиксирани и обозначени за 

празнични дни от 09,00 часа до 14,00 часа.

(7) Забранено е паркирането за периода от време по ал.6 на автомобили на места, означени за служебно ползване, освен за автомобили, определени от ползвателя на местата.”

 

„Лица с трайно увреждане с адресна регистрация на територията на Община Банско, желаещи да ползват карта за паркиране при условията на ал.3, подават заявление до кмета на Община Банско, като прилагат необходимите документи, определени със заповед на кмета.”

„Техническо средство („скоба”) за принудително задържане на МПС, паркирано в зона за почасово платено паркиране се използва, когато не е заплатена съответната дължима такса за паркиране на МПС в ”Синя зона”.”

„”Служебен абонамент” е режим на платено паркиране върху определени от Община Банско и съгласувани с РПУ-Банско, фиксирани и обозначени за тази цел места на улици, площади и паркинги - общинска собственост на територията на Община Банско с въведен режим на „Синя зона” или зона за НППП, на МПС за служебни нужди, на основание издадена карта за временно и възмездно ползване на съответното паркомясто.”

2. Възлага на кмета на Община Банско да предприеме последващите съгласно закона действия относно изпълнението и контрола на наредбата по т.1.

Добавени коментари

ване публикува:
08 Май 2016 | 15:05
Ауууууууу цаневите лакеи са тръгнали да коментирааа. Чичо Цане не се подигравай ти давай, давай, бръкни по дълбоко, имаш пари давай, давай, не се съжалявай ти си паралия, не се подигравай ти.
мария публикува:
08 Май 2016 | 11:32
Разровете около Мацурев има една личност една маша една патерица дето чува количките
миле публикува:
08 Май 2016 | 11:03
ТРЕБУВА ТРЕПАНЕ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ХАХАХА БРАВОС ТА ТАВА СИ Е КОПИЕ ТОЯ ДРИПОЛ ТАВА Е САШО КАРТОФА ВЕЧЕ И ЦИГАНЕТО НЕЩА ДА МУ РАБОТАА СА ЛАЙЕ ЕДНИ АКРОБАТЕ ОТ БАНЕ
123456 публикува:
08 Май 2016 | 10:27
По изгодно ли е било а мастио по изгодно е на икономовото мечере за да се земмаа комисионни боклук

Добавете Вашия коментар

TOP